PELUANG UNTUK HAMIL BAGI WANITA YANG MENGALAMI PCOS

Sunday, December 06, 2015


"Lihat yang baik-baik, dengar yang baik-baik, cakap yang baik-baik, fikir yang baik-baik"

Wanita PCOS ada peluang hamil

PCOS menjadi salah satu punca sukar hamil bagi wanita yang telah berkahwin. Namun, ia bukan penghalang bagi wanita yang berazam untuk memiliki cahaya mata.

PCOS berlaku akibat peningkatan paras insulin yang menyebabkan hormon androgen terhasil secara berlebihan di ovari. Oleh sebab itu, simptom yang ditunjukkan bagi penghidap PCOS antaranya ialah pertumbuhan bulu berlebihan di badan, haid tidak tetap atau tidak berlaku, jerawat, obesiti dan banyak lagi.


Tidak Jemu untuk Ikhtiar Hamil 

Ada juga wanita yang mengalami PCOS berjaya hamil dengan mengamalkan gaya hidup sihat, penurunan berat badan dan mengambil pil perancang kehamilan.

Namun, ada juga yang masih belum berjaya lagi walaupun telah mencapai Indeks Jisim Tubuh yang ideal. Itu bukanlah penghalang. Sebagai alternatif, suplemen Shaklee mungkin boleh membantu untuk meningkatkan kebarangkalian untuk hamil jika anda masih belum kenal erti putus asa!

Set Kesuburan Wanita PCOS

Set Asas ( Omega Guard, GLA Complex dan CoQ Health)


Set Asas Ekstra ( Omega Guard, GLA Complex, CoQ Health, B Complex dan Vita Lea)


Set Premium (Omega Guard, GLA Complex, CoQ Health, B Complex, Vita Lea dan Vivix)Pakej yang disediakan merupakan cadangan yang paling ideal untuk membantu meningkatkan peluang hamil bagi mereka yang mengalami PCOS. 

GLA Complex

 • Membantu  menghasilkan mukus serviks yang berkualiti sebagai medium persekitaran untuk membenarkan sperma berenang dari tiub fallopio ke ovum untuk persenyawaan. Persekitaran yang kering di dalam vagina menyukarkan pergerakan sperma. Hal ini boleh menjejaskan peluang untuk berlakunya persenyawaan. Lendir serviks  subur dan berkualiti membantu sperma bertahan sehingga 5 hari di dalam rahim.
 • menukarkan asid lemak omega 6 kepada prostaglandin untuk mengawal atur hormon reproduktif wanita dan membantu untuk mendapatkan kitar haid yang tetap.

CoQ Health

 • CoQ 10 membantu menghasilkan telur (baca ovum) yang matang dan berkualiti bagi meningkatkan peluang yang tinggi untuk persenyawaan
 • membekalkan tenaga dalam bentuk ATP semasa proses penghasilan telur, ovulasi dan perkembangan embrio di dalam rahim.

Omega Guard

B Complex

 • Vitamin B1 menukarkan karbohidrat kepada tenaga
 • Vitamin B5 bertindak sebagai anti-stres
 • Vitamin B6 membantu meningkatkan aras progesteron
 • Vitamin B12 membantu merendahkan aras homosistein; sejenis asid amino yang memberi kesan buruk terhadap kualiti embrio yang dihasilkan menerusi prosedur IVF  dan juga membantu penghasilan sel darah merah (bagus diambil bersama Vita Lea dan Vitamin C SR)
 • Asid folik pula mengurangkan risiko keguguran.

Vita Lea

 • menyediakan keperluan nutrisi asas kepada tubuh dan membantu menyeimbangkan hormon untuk meningkatkan peluang kehamilan

Vivix

 • berupaya mengaktifkan pusat kawalan genetik
 • memberi impak untuk melindungi dan membaiki selular DNA dan pengawalan genetik
 • menggalakkan biogenesis ( baca pembentukan mitokondria yang baru)
Secara keseluruhannya Set Subur yang dicadangkan ini amat bersesuaian bagi wanita yang mengalami PCOS, berat badan berlebihan dan usia melebihi 35 tahun.

Jika anda tidak tergolong dalam kategori tersebut dan ingin hamil, set yang dicadangkan itu tadi kurang bersesuaian dengan anda.Namun begitu, SUKA mengingatkan bahawa peluang untuk hamil TIDAK tertakluk dengan pengambilan suplemen sahaja dan ia juga perlu disusuli dengan gaya hidup yang sihat serta pemeriksaan berkala oleh doktor seandainya anda mengalami PCOS.


Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥NOORASMAH KARIM ♥SMS :019-7399253

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram