7 SEBAB MENGAPA BADAN KITA MEMERLUKAN MAKANAN TAMBAHAN

Thursday, July 09, 2015

Kepentingan Makanan Tambahan
1. Badan kita memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi dari keperluan yang boleh didapati daripada sumber makanan. Sebagai contoh, Vitamin C dan vitamin E yang diperoleh daripada makanan sahaja tidak mencukupi untuk memberi kesan pencegahan dan anti penuaan.

2. Buah-buahan dan sayur-sayuran yang ditanam di atas tanah yang tidak subur mengandungi bahan galian yang kurang berbanding dengan buah dan sayuran dari tanah yang subur. Racun perosak, racun serangga dan bahan pencemar mempengaruhi kualiti zat pada buah dan sayuran tersebut.

3. Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan dan penyediaan. Vitamin C dan enzim mudah dimusnahkan oleh haba semasa memasak.

4. Pengambilan pil penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan, alcohol dan antibiotic boleh mengganggu penyerapan zat makanan. Amalan diet yang tinggi kafein, lemak, gula dan garam akan mengurangkan simpanan zat makanan di dalam tubuh.

5. Pengambilan makanan seharian yang tidak seimbang mengikut piramid makanan yang dicadangkan.

6. Gaya hidup masa kini dengan kehidupan yang sibuk, jarang memasak di rumah dan lebih gemar kepada makanan segera yang tinggi kandungan MSG.

7. Bagi yang bekerja, makanan tengahari selalunya di luar dan malam memasak seringkas yang mungkin,maka pengambilan makanan seimbang tidak dititikberatkan.

Vitamin Shaklee Pilihan Bijak...Mengapa??Tahu tak bahawa kebanyakan vitamin yang dibekalkan kepada pihak-pihak farmasi adalah berbentuk sintetik dan ada sebahagiannya juga mengandungi organisma terubahsuai genetik (GMO). Vitamin-vitamin tersebut kebanyakannya bukan dari bahan semula jadi dan organik serta bebas GMO.

Kalau nak dibandingkan, vitamin-vitamin yang berasaskan bahan semulajadi melibatkan kos yang amat tinggi. Seboleh-bolehnya pengeluar produk vitamin berusaha untuk mengurangkan kos dengan mendapatkan sumber yang lebih rendah harganya. Impaknya dapat dilihat pada daya penyerapan dan kesan kepada tubuh bagi kedua-dua vitamin semulajadi dan sintetik amatlah berbeza.

Eksperimen Vitalea vs Obimin

Shaklee Suplemen Terbaik di Pasaran

  • Shaklee berkesan dan selamat kerana lebih daripada 100, 000 ujian dijalankan setiap tahun. 
  • Setiap produk diuji satu persatu bagi menjamin bahan-bahan seperti yang tercatat pada label adalah betul seperti kuantiti yang sepatutnya. 
  • Semua bahan dalam produk Shaklee adalah layak di bawah protokol Shaklee yang sangat ketat, unik dan diuji sebanyak 350 kali untuk pencemaran kimia termasuk racun serangga, logam berat, sisa-sisa terlarut dan sebagainya. 
  • Para saintis Shaklee mencipta formulasi untuk memastikan bahan aktif penting dimasukkan pada tahap kemujaraban secara klinikal yang lebih tinggi berbanding syarikat lain secara signifikan.
  • Shaklee juga sangat komited untuk mengelakkan penggunaan perisa tiruan, pemanis dan pengawet tambahan selain soya non GMO.
  • Shaklee menghasilkan banyak piawaian dan protokol untuk pengilangan yang dirujuk sebagai Good Manufacturing Practices (GMPs).
  • Hasil ujikaji diterbitkan dalam lebih 100 terbitan saintifik dan lebih 90 jurnal peer-reviewed. 
  • Shaklee telah membantu para atlet memenangi 125 pingat

Pengedar Vitamin Ampang
Asma el Kareem
SMS: 019-7399253


You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram