Vivix Tonik Unggul Abad ini

Tuesday, June 30, 2015


Alhamdulillah syukur kepada Allah yang masih memberikan nyawa untuk menyambung perjuangan hidup ni. Semoga sentiasa dilindungi dan dirahmati olehNya setiap hari. Dengan sebab itu,bersyukurlah dengan nikmat yang dikurniakan dan dimanfaatkan sebaik-baiknya.


Arus kemodenan yang kian mencapah menjadikan manusia hari ini terkejar-kejar dengan rutin dan pelbagai urusan hidup mereka. Juga diingatkan sesibuk mana kita dengan tugas kita, tugas yang hakiki jangan dilupakan--Tanggungjawab kepadaNyaDek kesibukan dengan kerja badan jadi letih, fikiran kusut memikirkan masalah yang tak habis-habis, waktu makan tak dijaga, kesihatan terabai sampai tak sempat nak bersenam. Natijahnya, tu yang dapat penyakit kencing manis, darah tinggi, sakit jantung, obesiti, migrain, reput tulang, kulit kusam, stress berjela-jela nak disenaraikan lagi.Makanan dan senaman tak cukup untuk mengekalkan kesihatan. Apa-apa dijadikan di dalam dunia ini saling melengkapi. Jadi, makanan tambahan a.k.a suplemen juga diperlukan untuk melengkapi zat yang diperlukan oleh tubuh kita. Supaya kita dapat menjalani kegiatan dengan ceria dan bertenaga.


Vivix Shaklee

Vivix

Vivix  merupakan campuran minuman botani eksklusif resveratrol - polifenol dengan bahan-bahan yang ditunjukkan dalam kajian makmal kesan positif empat mekanisme utama penuaan selular, termasuk pertahanan sel, tenaga sel, pembaikan sel, dan prestasi sel.

 * Bahan-bahan dalam Vivix telah terbukti membantu melindungi dan membaiki kerosakan DNA, secara positif mempengaruhi gen panjang umur , mengisi semula mitokondria untuk menghasilkan tenaga, dan pembentukan perlahan protein AGE (plak dalam sel-sel).Kandungan Vivix


Vivix mengandungi resveratrol dan pelbagai pemakanan tumbuhan campuran proprietari. Gabungan fitonutrien menggunakan penyeragaman sifat-sifat antioksidan yang kuat anggur muscadine jarang berlaku dan telah ditunjukkan untuk menjadi 10x lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular. *Keunikan Anggur Muscadine


Anggur Muscadine jarang ditemui, anggur paling mujarab alam semula jadi, dengan profil polifenol yang unik yang menawarkan beberapa manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain , anggur muscadine mempunyai kepekatan ellagitannins dan asid elagik yang tinggi. Apabila digabungkan dengan polifenol anggur muscadine, menghasilkan kuasa antioksidan yang besar.Anggur Muscadine juga boleh hidup di dalam persekitaran yang keras ; profil fenolik yang unik memberikan perlindungan tambahan terhadap bakteria , kulat , yis , kemarau , kelembapan berlebihan, dan suhu melampau, manakala anggur lain adalah lebih rapuh dalam persekitaran ini .Kelebihan anggur muscadines


 • Muscadines mempunyai 6 kali kandungan Resveratrol berbanding anggur biasa
 • Muscadine adalah satu-satunya anggur mengandungi Asid Ellagic
 • Muscadines mempunyai lebih banyak serat pemakanan daripada nasi atau oat bran
 • Muscadine yang tinggi Quercetin - flavonoid yang sangat sihat
 • Tahap antioksidan dalam muscadine adalah 40x lebih tinggi daripada anggur merah biasa

Anggur Muscadine ( Vitis rotundifolia ) ditanam di seluruh Timur Selatan Amerika Syarikat dengan iklim dan keadaan cuaca yang tidak menentu. Oleh sebab faktor iklim itu, anggur Muscadine cenderung berkembang menjadi lebih besar, lebih kuat dan mempunyai kulit tebal daripada anggur tradisional. Anggur biasa mempunyai 19 pasang kromosom manakala Muscadines 20 pasang kromosom.

Kandungan Resveratrol

RM475.00 hampir menyamai bayaran bulanan sebuah Viva tapi manfaatnya jauh lebih besar.
Renung-renungkan nilai sihat yang dikurniakan


Vivix menyediakan 100 mg resveratrol setiap hidangan. Ekstrak resveratrol mempunyai 98% kandungan resveratrol semula jadi  dan jumlah resveratrol dalam Vivix adalah berpandukan kajian saintifik terbaru dan penyelidikan yang baru muncul. Vivix mengandungi kandungan resveratrol yang tinggi dengan menggabungkan dengan campuran polifenol tambahan yang diperolehi daripada anggur muscadine dan masih menunggu paten. Kajian makmal telah mendapati bahawa campuran yang menunggu paten ini adalah 10x lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular. *Vivix Antioksidan Kuat

Ya. Vivix mengandungi antioksidan yang kuat. Potensi sebenar Vivix terletak pada keupayaannya untuk meniru sekatan kalori dan mengaktifkan gen umur anda .

Asid Elagik


Asid elagik adalah fitokimia , atau bahan kimia tumbuhan yang terdapat dalam anggur, raspberi , strawberi , kranberi , walnut , pecans , delima , dan makanan tumbuhan lain .Asid elagik seolah-olah mempunyai beberapa ciri anti-kanser. Ia boleh bertindak sebagai anti-oksida, dan telah didapati menyebabkan kematian sel dalam sel-sel kanser di makmal. Dalam kajian makmal lain , asid elagik dilihat dapat mengurangkan kesan estrogen dalam menggalakkan pertumbuhan sel-sel kanser payudara. Terdapat juga laporan bahawa ia boleh membantu hati untuk memecahkan atau mengeluarkan sesetengah bahan penyebab kanser daripada darah.Asid elagik juga dikatakan untuk mengurangkan penyakit jantung, kecacatan kelahiran, masalah hati, dan untuk menggalakkan penyembuhan luka.

Beberapa kajian haiwan telah mendapati bahawa asid elagik boleh menghalang pertumbuhan tumor kulit, esofagus, dan paru-paru , dan juga ketumbuhan lain yang disebabkan oleh karsinogen. Kajian-kajian lain juga mendapati kesan positif berkaitan asid elagik ini. Satu kajian baru-baru ini mendapati bahawa asid elagik boleh bertindak terhadap bahan-bahan yang membantu untuk membentuk tumor salur darah baru. Kajian lanjut diperlukan untuk menentukan sama ada keputusan ini terpakai bagi manusia.

Kandungan Utama dalam Vivix


Dalam kajian hanya dilaporkan setakat ini pada manusia, penyelidik Itali mendapati bahawa asid elagik seolah-olah untuk mengurangkan kesan-kesan sampingan kemoterapi pada lelaki dengan kanser prostat, walaupun ia tidak membantu memperlahankan perkembangan penyakit atau tidak meningkatkan kelangsungan hidup . Para penyelidik memberi amaran bahawa lebih banyak kajian diperlukan untuk mengesahkan keputusan ini.

Interaksi antara fitokimia seperti asid elagik dan sebatian lain dalam makanan tidak difahami dengan baik, tetapi ia tidak mungkin bahawa mana-mana sebatian tunggal menawarkan perlindungan terbaik terhadap kanser. Diet seimbang yang merangkumi 5 atau lebih hidangan sehari buah-buahan dan sayur-sayuran bersama-sama dengan makanan daripada pelbagai sumber tumbuhan yang lain seperti kacang , biji , bijirin gandum , dan kacang mungkin menjadi lebih berkesan dalam mengurangkan risiko kanser daripada makan satu makanan tertentu, seperti raspberi, dalam jumlah yang besar . Walau bagaimanapun, beberapa kajian menunjukkan bahawa makanan yang tinggi asid elagik mungkin berguna untuk diet yang seimbang. Sebagai contoh , satu kajian klinikal tidak rawak ke atas lelaki dengan kanser prostat melaporkan bahawa jus delima memperlahankan peningkatan tahap antigen prostat-khusus dalam darah, bahan yang secara rutin diukur untuk menganggarkan pertumbuhan kanser prostat.


Sebagai diet tambahan , tonik anti penuaan Vivix Cellular tidak memerlukan kelulusan FDA untuk pasaran. Vivix adalah tertakluk kepada akta dan undang-undang makanan dan diet tambahan yang ada, amalan pengilangan yang baik , dan keperluan pelaporan kesan buruk. Sebagaimana yang dikehendaki oleh undang-undang, Vivix mematuhi semua keselamatan dan ketulenan standard yang ditetapkan. Di mana pun terdapat Amalan Baik Standard, Shaklee melebihi standard itu.Polifenol 


Polifenol merupakan sekumpulan fitonutrien yang mempunyai faedah antioksidan dan kesan perlindungan terhadap potensi penuaan selular. 
Semua tumbuh-tumbuhan bumi menghasilkan polifenol. Terdapat 5,000 hingga 10,000 jenis polifenol dalam alam semula jadi. Ini adalah cara tumbuhan menentang agen berjangkit, haba , radiasi dan kelembapan tekanan yang berlebihan. Anggur muscadine lebih tahan kepada serangan patogen seperti mikro- kulat daripada kebanyakan tumbuh-tumbuhan lain - boleh membesar dalam iklim yang sangat panas dan lembap - dan menghasilkan sejumlah besar polifenol.Kumpulan Polyphenols termasuk Flavonoid. Terdapat beribu-ribu flavonoid yang berbeza, semua flavonoid adalah sebahagian daripada kumpulan Polifenol yang lebih besar.


Proanthocyanidins atau Antosianin juga jatuh di bawah ke dalam kumpulan Flavonoid . Resveratrol adalah phytoalexin a. Phytoalexins adalah flavonoid . Semua flavonoid adalah polifenol. Jadi, Resveratrol adalah phytoalexin , flavonoid dan polifenol !

Resveratrol Resveratrol adalah sebatian antioksidan semulajadi yang ditemui dalam sesetengah tumbuhan , biji, dan buah-buahan, termasuk anggur dan produk anggur yang diperolehi seperti wain merah. Resveratrol adalah polifenol yang didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan dalam kajian makmal dari seluruh dunia. Di samping itu, penyelidikan makmal yang baru telah menunjukkan bahawa resveratrol boleh melambatkan penuaan sel dan boleh mengaktifkan pengawal selia genetik laluan panjang umur sel, yang mempunyai kesan yang positif ke atas DNA, kesihatan selular, dan metabolisme.*Resveratrol tergolong dalam kumpulan yang dipanggil phytoalexins . Phytoalexins dihasilkan oleh beberapa tumbuhan untuk membantu melindunginya daripada serangan bakteria, kulat , serangga, cuaca yang ekstrem, dan tekanan alam sekitar. Anda boleh menganggap Resveratrol sebagai antibiotik kepada tumbuh-tumbuhan yang dihasilkan secara semula jadi untuk membantu melindungi diri mereka daripada jangkitan.Manfaat Resveratrol

 • Meniru kalori sekatan yang telah terbukti untuk melanjutkan usia.
 • Menggalakkan kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular.
 • Meningkatkan imuniti .
 • Mengurangkan tanda-tanda fizikal penuaan.
 • Meningkatkan ritma otot.
 • Perlindungan antioksidan yang kuat.
Vivix mengandungi hanya Trans- resveratrol. Trans- Resveratrol adalah stabil dan mudah diserap oleh tubuh manusia. CIS - Resveratrol TIDAK stabil dan TIDAK mudah diserap. Shaklee tidak akan menggunakan CIS - resveratrol dan anda tidak boleh mengambil produk resveratrol dengan CIS - resveratrol.ANDA memerlukan VIVIX                                                                                                                     

Setiap orang dewasa yang menitikberatkan penuaan sel dan optimum kesejahteraan. Vivix TIDAK digalakkan untuk wanita mengandung atau menyusu , atau sesiapa yang lebih muda daripada 18 tahun.

Vivix selamat untuk diamalkan

Data yang ada menunjukkan bahawa dos resveratrol dalam 30-150 pelbagai mg / hari adalah selamat pada manusia - yang berbeza dengan kesan sampingan yang diperhatikan dalam ujian klinikal derivatif resveratrol sintetik sedang dibangunkan oleh industri farmaseutikal.Cadangan Pengambilan

Satu sudu teh .

Adakah Vivix selamat untuk mengambil dengan makanan tambahan lain?


Vivix boleh diambil bersama semua makanan tambahan Shaklee . Tiada interaksi dikenali antara Vivix - atau mana-mana bahan-bahan dan di mana-mana makanan tambahan lain.Sebagai langkah berjaga-jaga , jika anda ada mengambil ubat-ubatan atau merupakan pesakit di bawah seliaan doktor anda digalakkan untuk mendapatkan khidmat nasihat mereka terlebih dahulu sebelum mengamalkan Vivix.

credit: instahealthy

Testimoni

Kencing manis terkawal

Tak Jadi Nak Merokok dah

Sel Kanser deactivate

Penglihatan Lebih Cerah

Cuba sebotol dan rasai keremajaannya!
"Changing brand can change your life"

Asma el kareem

SID 964127

019-7399253/014-2069522


You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram