Ngeri Sembelit Sewaktu Berpantang

Wednesday, February 18, 2015

PENGEDAR SHAKLEE AMPANG Asma El Kareem | Trusted Independent Distributor |
 019-7399253

Assalamualaikum semua,

Bersawang blog Ibusrikandi ni lama tak kemaskini. Al maklum, bila waktu persekolahan dah bermula waktu biz terhad kepada whatsapp je. Jadi kalo pembaca semua ada persoalan terus sahaja hubungi saya ye..Berdebar-debar juga menunggu hari ni walaupun tinggal kira-kira 8 minggu je lagi dan pernah ada pengalaman bersalin sebelum ini.

Nak kongsikan pengalaman sendiri sewaktu berpantang ketiga-tiga anak dahulu. Waktu anak sulung memang teruja sangat. Oleh sebab ketika itu, tak bekerja dan gaji suami pun tak besar mana jadi kumencari set yang bajet-bajet je..masa tu pun tak pernah dengar nama Shaklee pun. Sebab terpengaruh dengan orang-orang lama dan cabaran kewangan, belilah jamu XXXXX (nama dirahsiakan) untuk set berpantang. Memang tak habis pun makan jamunya. Untuk penggunaan luaran pun tak serasi memang merenyam dah satu hal. Natijahnya, anak meragam, susu badan pun cair dan anak pun macam tak beria-ia pun nak menyusu. Stres!!! Memang masa tu sangat tak cukup ilmu penyusuan. Tang sembelit tu memang berejam-jam dalam bilik air. Memang menangis rasanya. Hanya yang pernah lalui pengalaman sebegini je tau bagaimana seksanya rasa.

Seksanya sembelit waktu berpantang


Masa hamil anak kedua pula memang berazam kuat nak menyusukan eksklusif 2. Alhamdulillah berjaya. Set berpantang masih lagi menggunakan ala tradisional untuk luaran dan dalaman. Kupilih jenama YYYYYY (nama dirahsiakan). Minyak sapu dia memang best. Tang sembelit pula tidak seteruk kali pertama dahulu tapi macam bergantung pada pil tu. Kalau makan ok, kalau tak makan memang perit wehhhh!! Masa ni tinggal dengan keluarga disebabkan suami berkursus selama 1 tahun setengah. Jadi, ada ibu membantu di rumah. Syukur sangat, Alhamdulillah. Ilmu penyususan meningkat dan berjaya menyusukan anak hingga lebih 2 tahun. Masa ni dah  mula kenal Shaklee tapi malu-malu nak beli pasal bajet lari.

Hamil anak ketiga, kehidupan mula lebih baik. Ilmu penyusuan sentiasa dikemaskini. Kumula mencari formula untuk kurangkan masalah sembelit waktu berpantang. Waktu ni keyakinan mula meningkat dengan Shaklee walaupun belum mencuba lagi. Mula mengamalkan Shaklee pun masa trimester ketiga. Badan memang ringan. Waktu hamil pun memang ada juga sembelit. Sejak amalkan set hamil Shaklee tu memang suci je tangki. Bila berpantang memang cergas tak rasa lesu macam masa pantang anak pertama dan kedua. Baby pun lena tidurnya hingga kukejut untuk disusukan. ALhamdulillah memang bersyukur jumpa Shaklee dan mengamalkannya hingga kini.








Jom tonton Video di bawah ini untuk perkongsian tentanng sembelit waktu berpantang:



Ibu Muda Ini Serik Nak Beranak Lagi Sbb Seksa Pantang. Apa Yg Buat Dia Berubah? from iReach HD on Vimeo.

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram