Jangan Main-main dengan Denggi: Tips dan Rawatan Alternatif

Wednesday, February 18, 2015

PENGEDAR SHAKLEE AMPANG Asma El Kareem | Trusted Independent Distributor |
019-7399253 |

Assalamualaikum,

Demam Denggi!!

Kita masih berada lagi dalam suku pertama tahun 2015 dan gempar apabila kes denggi semakin meningkat sehingga menyebabkan kematian. Statistik kematian menunjukkan 44 kematian pada tahun ini berbanding 17 kematian pada 2014 dengan peningkatan 158.8% dan ini amat membahayakan!!

Bukan hendak menakut-nakutkan tetapi itulah hakikatnya bahawa 61% punca pembiakan nyamuk aedes didapati di rumah kediaman!!! Iklan-iklan kesedaran telah banyak dilaksanakan namun masyarakat pada hari ini bertindak seperti "sudah terhantuk baru terngadah". Menjadi tanggungjawab masyarakat bermula dari rumah, ibu bapa berperanan mendidik anak-anak terhadap kebersihan dan mengelakkan kawasan persekitaran rumah daripada menjadi tempat pembiakan nyamuk.

Tips

Kita juga seboleh-bolehnya melindungi diri daripada gigitan nyamuk dengan memakai pakaian bertutup iaitu berlengan dan berseluar panjang, menggunakan penyembur aerosol atau lingkaran ubat nyamuk.


Saya juga ada tips untuk mengelakkan daripada gigitan nyamuk iaitu menggunakan krim Herbal Blend yang disapu keseluruh bahagian badan. Krim ini juga baik digunakan sekiranya digunakan untuk kesan gigitan nyamuk terutama pada bayi atau kanak-kanak. Nak tau lagi tentang Herbal Blend boleh baca tentang manfaat Herbal Blend.

 Rawatan Alternatif untuk Demam Denggi

1. Minum air kosong
Walaupun rasa tak bermaya untuk menelan, cuba gagahkan diri untuk minum kerana bendalir dalam badan kurang ketika demam.


2. Sup Ketam
Ramai juga yang mencadangkan hidangan sup ketam buat pesakit denggi. Resepinya bukanlah semewah di restoran hanya seringkas mungkin iaitu ketam, serai/halia yang diketuk dan air untuk rebusan.

3. Jus dari pucuk betik
Kementerian Kesihatan Malaysia juga telah mewartakan keberkesanan air pucuk betik sebagai alternatif rawatan denggi.

4. Tembikai
Buah tembikai boleh dimakan begitu sahaja atau isinya dibuat jus. Konsepnya sama seperti minum air iaitu untuk meningkatkan cecair dalam badan.

5. Jus kiwi
Buah kiwi dikisar dan diminum jusnya.

Suplemen Untuk Denggi??

Pengambilan suplemen adalah digalakkan untuk meningkatkan lagi penyembuhan demam denggi.
Umpama meminum minuman isotonik, Performance Drink perisa oren sangat baik dan tidak mengandungi gas seperti minuman isotonik di pasaran dan kurang kandungan gula.

Di samping itu, penggalak imun iaitu Nutriferon membantu meningkatkan sistem imunisasi tubuh untuk melawan jangkitan penyakit.


Pengalaman Ibu Sendiri diserang demam Denggi

Mana nak sangka bila ibu kesayangan rupanya diserang demam denggi. Mujur ada stok Nutriferon dan PD di rumah. Bacaan platlet semakin menurun setelah dua hari masuk wad. Di samping mengamalkan jus betik dan sup ketam, ibu kuberi bancuhan Performance Drink dan juga Nutriferon. Alhamdulillah, dua hari lepas tu bacaan platlet meningkat dan ibu dibenarkan pulang ke rumah. Tak putus-putus doakan kupanjatkan kepada Ilahi akhirnya ibu sembuh, alhamdulillah.

Oleh sebab itu, amat penting amalan pengambilan suplemen ini untuk tujuan peningkatan kesihatan diri.

Tindakan Pantas Mampu Menyelamatkan Insan Tersayang

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **


Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram