Omega Guard Buatku Rasa Kenyang

Monday, November 03, 2014



Salam sayang,
Best betul bulan November ni promosi Omega. Promosi berganda pula tu! Omega ni sangat banyak khasiatnya dan sesuai pula untuk semua golongan terutamanya yang hamil macam saya.

Orang tua-tua kata bila dah bersalin banyak urat putus. Sebab tu kaum ibu ni banyak pelupa sebab sel-sel otak tak dapat berhubung!! Haa..di sinilah peranan omega guard yang mengandungi omega 3 - untuk meningkatkan daya ingatan.

Tapi ibu-ibu selepas bersalin ni biasanya lebih menitikberatkan hal nak kembali langsing. Mesti risau kan? Kalau yang meneruskan penyusuan bayi, jangan berhenti. Penyusuan juga membantu membakar kalori. Ternyata ada ibu yang kembali langsing malah berat badan kurang berbanding yang asal.


Bagaimana Omega Guard membantu untuk menurunkan berat badan? 

  • Omega boleh mengurangkan rasa lapar. Pengambilan Omega 3 akan memberikan rasa kenyang. Secara tak langsung dapat mengurangkan pengambilan kalori. Maka, berat badan pun automatik turun!! Pengambilan lemak akan menghasilkan leptin, iaitu sejenis hormon yang akan menghantar isyarat agar berhenti makan. Jika paras leptin dalam badan tinggi,  isyarat kenyang akan dihantar dan menyuruh untuk berhenti makan. Manakala jika parasnya rendah, kita akan berasa lapar dan mengidam untuk makan. 
  • Omega 3 juga berfungsi dengan mengurangkan paras insulin. Sekiranya paras insulin tinggi dalam darah, lemak tidak dapat digunakan untuk pembakaran tenaga. Jika paras insulin tinggi, tahap HGH pula rendah. Maka, pengambilan Omega 3 membantu memastikan paras HGH tinggi dan insulin pula rendah. 

Dos Omega Guard Untuk membantu menurunkan berat badan

Saranan 3 biji omega guard sehari dengan melakukan senaman membantu proses pembakaran lemak dengan lebih cepat. 
Minyak ikan ini mampu meningkatkan aliran darah ke otot-otot semasa senaman dilakukan dan membantu merangsang enzim mengangkut lemak di mana ia boleh digunakan sebagai tenaga. 

Lagipun omega guard ini ultratulen kerana melalui penyulingan 3 peringkat dan bergred farmasi. Rasanya tiada yang setulen berbanding jenama di pasaran. Oleh sebab itu,  minyak ikan Shaklee tiada toksik. Nak ke makan minyak ikan murah-murah tapi bertoksik??

Ramai yang berpuas hati dengan kesan omega guard untuk kurus ni. Tapi, untuk kesan yang lebih optimum untuk kurus, dicadangkan agar mengambil dalam bentuk set. Anda juga akan dapat kebaikan yang lain.



Sempena bulan promosi Omega, jom dapatkan pek berkembar untuk penjimatan atau beli 6 untuk lebih penjimatan!!


Bagi anda yang ingin mendapatkan HARGA AHLI Klik CARA JADI AHLI SECARA PERCUMA dan DAFTAR SHAKLEE dengan segera!


 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

 Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥Shaklee ID 964127
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253
♥SMS/WhatsApp : 014-2069522
♥FB Page:
Ibusrikandi
Pengedar Vitamin Seremban
♥Email : nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram