Omega Guard Membantu Perkembangan Anak-anak

Sunday, November 02, 2014

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN Asma El Kareem | Trusted Independent Distributor | 019-7399253 | 014-2069522

Salam sayang,
Semua ibu bapa pasti inginkan perkembangan dan tumbesaran anak mereka yang terbaik. Begitu juga saya. Dalam entri yang lepas, saya kupas tentang kebaikan mealshakes untuk perkembangan dan tumbesaran anak. Entri kali ni nak cerita tentang Omega Guard antara suplemen yang sesuai untuk kanak-kanak.

Kandungan Omega Guard 

Shaklee merupakan pengeluar Omega Guard yang terbaik di dunia. Omega Guard merupakan satu-satunya minyak ikan yang mengandungi 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi berbanding jenama yang terdapat di pasaran. 

Antara asid lemak tersebut ialah asid eikosapentanoik (EPA) dan asid dokosaheksanoik (DHA). EPA berfungsi untuk kesihatan jantung dan sendi manakala DHA berperanan dalam fungsi-fungsi otak. Asid lemak ini tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dan diperlukan melalui sumber makanan. Omega Guard dihasilkan daripada ikan laut dalam.

Kenapa mesti pilih Omega Guard?

Tentulah! Omega Guard Shaklee ultratulen. Ia bermakna dalam omega guard memang mengandungi minyak ikan yang tulen bukan seperti suplemen minyak ikan yang lain yang diekstrak dari hati ikan. Sebab itu ibu bapa kena bijak memilih suplemen untuk anak bagi memastikan kandungan semulajadi dan tulen. Jangan asal murah!!

Omega Guard juga telah menjalani penyulingan 3 peringkat dan bergred farmasi.. Sebab itu minyak ikannya tulen dan tidak dicampur dengan bahan lain. Cuba bayangkan bila sebut laut dalam, pernah tengok filem Titanic kan? Kapal dah tenggelam di dasar laut menjadi sumber makanan kepada ikan-ikan ni. Ibarat syurga!! Bila makan alga dan lumut tentulah termakan plumbum, merkuri dan besi yang melekat. Bila ikan tersebut ditangkap oleh nelayan laut dalam nak dibuat minyak ikan dan tidak melalui penyulingan 3 peringkat,  minyak ikan yang terhasil akan bercampur dengan bahan toksik. Elok-elok nak sihat jadi tak sihat sebab telan sekali minyak ikan dengan sisa toksik.

Mengapa Omega Guard sesuai untuk kanak-kanak? 

Omega guard mengandungi DHA. DHA boleh dikatakan sebagai makanan untuk otak. Kanak-kanak yang kurang DHA dalam diet mereka kelihatan muram dan sering tertekan. Manakala EPA pula berfungsi untuk kesihatan jantung, imunisasi tubuh dan anti-radang.

Kalau diperhatikan, kebanyakan iklan susu formula juga menekankan kelebihan DHA dan EPA dalam produk tersebut. Ini jelas menunjukkan kepentingan DHA dan EPA untuk perkembangan otak dan kesihatan keseluruhan kepada anak-anak.

Kajian membuktikan bahawa DHA dan EPA mampu mengoptimumkan fungsi saraf dan mata. Ia menyumbang ke arah peningkatan keupayaan belajar dan perkembangan mental agar boleh berfikir, melihat dan mendengar dengan jelas. Sebab itu omega guard sesuai diambil oleh anak yang hiperaktif untuk meningkatkan daya fokus mereka.

Pengambilan DHA dan EPA yang cukup membantu mengelakkan dan mengawal penyakit jantung dan yang berkaitan dengan jantung. 

Untuk mengambil sumber omega daripada ikan belum tentu kerana sesetengahnya tidak gemar ikan. Maka, omega guard adalah alternatif yang terbaik untuk khasiat yang diperlukan.

Baca di sini : Omega menguatkan memori

Bagi anda yang ingin mendapatkan HARGA AHLI Klik CARA JADI AHLI SECARA PERCUMA dan DAFTAR SHAKLEE dengan segera!

Bulan ini promosi Omega Guard berganda!!

Beli 6 Percuma 1, untung RM136
Atau
Beli 2 botol dengan diskaun 5%





 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

 Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥Shaklee ID 964127
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253
♥SMS/WhatsApp : 014-2069522
♥FB Page:
Ibusrikandi
Pengedar Vitamin Seremban 
♥Email : nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram