Migrain Semasa Pantang

Friday, November 14, 2014

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN Asma El Kareem | Trusted Independent Distributor | 019-7399253 | 014-2069522

Perubahan hormon semasa hamil dahulu menghalang migrain daripada berlaku disebabkan estrogen yang tinggi. Selepas bersalin hormon tersebut akan turun dan kembali ke aras normal. Ini menyebabkan migrain menyerang kembali.

Risiko migrain juga wujud sekiranya mengambil epidural semasa bersalin. Selain itu, penyesuaian diri dengan kehadiran orang baru juga mencetuskan migrain disebabkan perubahan waktu tidur yang tidak teratur. Kurang rehat juga menyebabkan sakit kepala menjadi lebih teruk. Bimbang juga jika sakit kepala berterusan selama tiga hari berturut-turut akan mengundang masalah tekanan darah tinggi.

Tips untuk mengelakkan serangan migrain semasa Pantang:

  • Menyusukan bayi 
Menyusukan bayi dianggap sebagai terapi kerana ia memberi ketenangan kepada ibu. Payudara yang penuh dengan susu juga boleh menyebabkan sakit kepala. Dengan penyusuan sekurang-kurangnya ia dapat melegakan sakit kepala tersebut. 
  • Cuba bertenang dan berfikir positif. 
  • Meminta suami mengurut
Inilah masa untuk bermanja dengan suami dengan meminta bantuan bantuannya mengurut sekitar bahu dan leher untuk melegakan sakit kepala. 
  • Berehat seketika 
Jika berpeluang biasanya waktu bayi tidur, berehat secukupnya dengan tidur seketika. Namun hadkan tidur tersebut tidak lebih 30 minit bimbang terlebih tidur akan mengganggu waktu tidur malam.
  • Minum air putih banyak 
Elakkan dehidrasi kerana ia menyebabkan salur darah mengecil dan menyebabkan ketidakselesaan dan kesakitan. 

Oleh sebab itu, pakej set berpantang Shaklee lengkap diperlukan untuk ibu-ibu yang bermasalah migrain. Setiap item memberi kebaikan dalam melegakan migrain. Antara yang utama ialah Bila Complex dan Ostematrix yang bertindak untuk mengawal serangan migrain. 

Semoga sedikit info ini dapat mengawal serangan migrain kepada ibu hamil. 


Ingin membeli Vitamin Shaklee dengan kad.

Bagi anda yang ingin mendapatkan HARGA AHLI Klik CARA JADI AHLI SECARA PERCUMA dan DAFTAR SHAKLEE dengan segera!

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥Shaklee ID 964127
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253
♥SMS/WhatsApp : 014-2069522
♥FB Page:
Ibusrikandi
Pengedar Vitamin Seremban 
♥Email : nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram