Hidup Muram Tanpa Coklat

Monday, November 03, 2014

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN Asma El Kareem | Trusted Independent Distributor | 019-7399253 | 014-2069522

Suka makan coklat tak? Terbayang semerbak bau coklat. Saya memang penggemar coklat tetapi bukan dari jenis yang " addicted". Bersederhana je.
Semua tahu kan coklat dibuat daripada apa?? Tentulah daripada koko. Tekstur halus, aroma yang lembut dan rasa yang penuh mengasyikkan menyebabkan ia menjadi kegemaran hampir setiap orang di dunia.

Manfaat Coklat untuk Kesihatan 

  • Antioksidan 
Coklat mengandungi antioksidan untuk menghentikan pengoksidaan radikal bebas. Radikal bebas mmenyebabkan DNA rosak mengakibatkan risiko penyakit seperti Alzheimer, jantung dan kanser. Coklat dapat membantu mengurangkan risiko penyakit sedemikian.
  • Meningkatkan fungsi seksual 
Kajian di Milan mendapati bahawa coklat mampu menaikkan fungsi seksual kepada individu yang memakan coklat berbanding yang tidak memakan coklat. 
  • Meningkatkan mood
COklat berupaya mencetuskan reaksi positif kepada tindakan kimia otak dan dapat memperbaiki mood seseorang. 
  • Rahsia Awet muda
Coklat juga mampu menjadi menjadikan kulit wajah awet muda kerana kandungan mineral dan antioksidan A ,C dan E.
  • Rangsang daya ingatan 
Coklat berupaya meningkatkan peredaran darah hingga ke otak sekaligus merangsang ingatan menjadi lebih baik.

Tapi bukan SEMBARANGAN COKLAT tau!! Coklat yang terbaik ialah coklat gelap. Ia mengandungi 70% coklat asli. Berbanding coklat putih yang mengandungi lemak sayuran dan susu serta ditambah gula dan tiada sedikit pun kandungan koko. Coklat susu paling digemari dan lebih banyak terdapat di pasaran. Coklat susu mengandungi 20% koko, susu dan ditambah dengan gula.

Ramai yang gemar coklat yang berharga murah. Namun, ia kebanyakannya mengandungi kandungan koko yang rendah dan ditambah dengan gula. Tidak mustahil jika dikatakan coklat penyebab kerosakan gigi dan penyakit kronik gara-gara coklat murah.

Maka, sebaik-baiknya pilih coklat yang tinggi kandungan kokonya untuk mendapatkan manfaat koko kepada kesihatan. Elakkan coklat yang ditambah dengan susu dan gula. ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **


Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥Shaklee ID 964127
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253
♥SMS/WhatsApp : 014-2069522
♥FB Page:
Ibusrikandi
Pengedar Vitamin Seremban 
♥Email : nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram