Ko Enzim Q10 Baik Untuk Jantung

Tuesday, November 18, 2014

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN Asma El Kareem | Trusted Independent Distributor | 019-7399253 | 014-2069522

Cuba genggam bola tenis dengan kuat dalam tempoh seminit sebanyak 70 kali. Lakukannya selama 24 jam pada kadar yang sama maka anda telah memicit bola tersebut lebih 100, 000 kali!!

Sumber dari Google 

Boleh tak??! Mungkin boleh namun anda akan berhenti selepas beberapa kali percubaan. 


Itulah sebenarnya yang jantung kita lakukan sepanjang masa. Jantung merupakan "mesin" paling unggul yang pernah dicipta!!! Subhanallah.

Sebab itulah kita perlu menjaga kesihatan jantung kita demi memastikan ia dapat menjalankan fungsinya dengan cekap.


Faktor seperti pemakanan tidak seimbang dan terdedah kepada radikal bebas merupakan cabaran utama untuk menjaga kesihatan jantung. Menurut statistik Pertubuhan Kesihatan Sedunia, 37% kematian di Malaysia berpunca akibat penyakit jantung dan strok.

Semakin meningkat usia semakin lemah jantung untuk mengepam darah dengan cekap akibat kekurangan tenaga. Sel-sel dan organ yang tidak mendapat cukup oksigen dan nutrien yang cukup akan menyebabkan keletihan dan tidak bermaya. Bermula dari situlah seseorang itu jatuh sakit!!

Menurut kajian, kekurangan ko-enzim CoQ10 memberi kesan kepada jantung dan sistem kardiovaskular. Hasil beberapa kajian menunjukkan kegagalan jantung kongestif juga disebabkan kekurangan coQ10.

Oleh sebab itu, kebanyakan pakar kesihatan mencadangkan langkah pencegahan gejala ini dengan meningkatkan amalan gaya hidup sihat, diet seimbang,  mengambil suplemen yang berkualiti, bersenam dengan teratur, tidak merokok dan mengekalkan berat badan yang ideal.

Suplemen CoQ10 : CoQHealth Plus Shaklee 

Suplemen CoQ10 sangat penting untuk perlindungan jantung. Ia boleh diperoleh dari sumber makanan seperti daging lembu dan sayuran. Namun, jumlahnya sangat kecil!!

Sebiji CoQHealth Plus mengandungi 28g CoQ10 dengan vitamin E dengan ekstrak teh hijau untuk memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik. Untuk mendapatkan nilai yang setara, kita perlukan 1.7kg ayam atau 28 cawan Brokoli setiap hari!!!


Larat ke nak makan banyak tu??

Ramai individu yang berusia selepas 40 tahun mempunyai paras coQ10 yang rendah. Oleh sebab itu,  pengambilan suplemen CoQ10 adalah satu pelaburan yang menguntungkan untuk mencapai usia penuaan yang optimum.

CoQ10 larut lemak yang mudah dijumpai pada organ yang bekerja keras seperti jantung, hati, pankreas dan buah pinggang. Ia bertindak menukarkan makanan kepada tenaga untuk sel berfungsi. Proses ini yang membolehkan jantung berdegup dan organ lain berfungsi.

Fungsi lain coQ10 

  • Mengukuhkan otot-otot jantung,  menyokong keupayaannya mengepam darah sekaligus memperbaiki aliran darah. 
  • Bertindak sebagai antioksidan yang kuat. 
  • Membantu melindungi arteri daripada pengoksidaan kolesterol LDL yang menyebabkan penyumbatan salur darah. 

Keistimewaan CoQ10 CoQHealth Plus Shaklee 

Semestinya semulajadi tidak mengandungi bahan sintetik dan bahan kimia. Ia diperkaya dengan vitamin E dan ekstrak teh hijau. 

Manfaat coQ10 

  • Untuk kesihatan jantung 
- Rawatan dan pencegahan penyakit kardiovaskular termasuk arteriosclerosis. 
- Mengurangkan kekerapan episod angina dan menguatkan otot jantung. 
- menstabilkan tekanan darah bagi mereka yang mempunyai masalah tekanan darah tinggi. 
  • Untuk kanser 
- para doktor telah menggunakan coQ10 untuk merawat kanser payudara dan kesihatan sokongan kepada pesakit yang menerima rawatan kemoterapi. 

  • Penyakit gusi
- coQ10 digunakan dengan keputusan yang baik untuk merawat gejala disoroti distrofi otot dan penyakit gusi. 

  • Kesihatan mental 
- Kajian makmal menunjukkan bahawa pesakit Parkinson boleh mendapat manfaat daripada coQ10 tambahan. 

  • Rawatan obesiti
- Kajian menunjukkan bahawa coQ10 boleh mengurangkan berat badan dan ia dicadangkan untuk rawatan pesakit dengan sindrom keletihan kronik. 

  • Kesuburan 
- CoQ10 turut dikaitkan dengan peningkatan dalam jumlah sperma dan membantu.membantu kesuburan lelaki. 

Hargai kesihatan jantung kita yang bertungkus lumus mengepam darah untuk membolehkan kita terus bernafas hingga ke hari ini!!! 

Bagi anda yang ingin mendapatkan HARGA AHLI Klik CARA JADI AHLI SECARA PERCUMA dan DAFTAR SHAKLEEdengan segera!

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥Shaklee ID 964127
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253
♥SMS/WhatsApp : 014-2069522
♥Email : nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram