Omega Guard vs Lecithin : Mana yang Lebih Baik untuk Kurus

Wednesday, November 05, 2014

Omega Guard atau Lecithin


Salam Sayang,
Entri ni khusus untuk yang suka nak kurus. Ramai juga yang mencari-cari produk kurus. Malahan pelbagai jenama dan jenis dah dicuba. Shaklee juga mempunyai rangkaian set kurus yang cekap dan menyihatkan.

Jika bercakap tentang set kurus, Shaklee menekankan konsep bakar, buang dan bina atau ringkasnya 3B. Untuk agen bakar, produk yang digunakan ialah Lecithin atay Omega Guard. Untuk agen buang iaitu alfalfa atau herblax. Agen bina pula ialah ESP atau Cinch Shake.  Tapi entri ini hanya ingin fokus kepada agen pembakar sahaja iaitu Lecithin dan Omega Guard 

Dua item ini memang hot di kalangan mereka yang berjaya mencapai misi kurus. Bagi yang tak tahu hendak memilih agen pembakar mari kita lihat perbandingan antara keduanya.

Lecithin vs Omega Guard 

Lecithin 

Lecithin berasal dari minyak biji soya. Ia berfungsi untuk mengemulsikan lemak atau memecahkan lemak kepada bentuk yang lebih kecil.  Lecithin memastikan lemak berada pada sistem pencernaan dam tidak mendap ke dinding membran untuk menjadi lemak kekal. 
Maka, lecithin berupaya menghapuskan lemak yang dimakan pada ketika itu dan bukan membakar lemak yang tersedia ada pada dinding membran. 

Omega Guard 

Omega Guard berasal dari minyak ikan. Fungsi omega membantu pemakanan lemak yang termendap. Omega 3 yang terkandung dalam omega guard membantu melancarkan peredaran darah ke otot-otot. Ia bertindak dengan cara menghalang pembentukan lemak. Kemudian, metabolisme akan meningkat untuk membakar lemak. 
Ia juga menghalang penghasilan hormon kortisol yang menggalakkan penyimpanan lemak. Omega juga membantu memperbaiki paras gula dalam darah untuk bekalan tenaga semasa bersenam. Ia juga meningkatkan penghasilan serotonin yang menghantar isyarat kenyang kepada otak.


Jika dilihat pada perbezaan jelas bahawa lecithin bukan agen pembakar tetapi ia merupakan pengemulsi lemak. Untuk menyingkirkan lemak tersebut memerlukan agen pengangkut sama ada alfalfa atau herblax.

Manakala Omega Guard membantu membakar lemak dengan lebih efektif bersama-sama senaman. 

Dan perbandingan harga juga berbeza. Omega guard berharga lebih tinggi berbanding lecithin. Ini menunjukkan juga bahawa omega guard lebih efektif membakar lemak. Namun bukanlah bermaksud lecithin tidak bagus.

Tapi, pada bulan ini sahaja omega guard dijual pada harga murah-murah. Inilah masanya untuk memborong omega untuk mencapai impian kurus sihat anda. Sama ada beli 6 percuma 1 dan percuma keahlian atau beli pek berkembar dan jimat 5% dan boleh juga dapatkan keahlian percuma*.

Atau anda boleh je menggabungkan dua produk tersebut untuk pembakaran lemak yang superefektif. 

Bagi anda yang ingin mendapatkan HARGA AHLI Klik CARA JADI AHLI SECARA PERCUMA dan DAFTAR SHAKLEE dengan segera!


 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

 Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥Shaklee ID 964127
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253
♥SMS/WhatsApp : 014-2069522
♥FB Page:Ibusrikandi
♥Email : nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram