Sebab Mealshakes Penting untuk Perkembangan Anak

Friday, October 31, 2014

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN Asma El Kareem | Trusted Independent Distributor | 019-7399253 | 014-2069522

Nutrisi penting untuk kanak- kanak

Benar! Kanak-kanak perlukan nutrisi untuk perkembangan mereka. Beberapa tahun pertama mereka sangat penting untuk perkembangan kerana pada tempoh inilah perkembangan mereka sangat pesat.

10 sebab Mealshake penting untuk perkembangan Anak

Indeks glisemik rendah 

Mealshake tidak menggemukkan kerana kandungan karbohidrat jenis glisemik rendah. Bekalan tenaga ini memberikan anak anda kecergasan berpanjangan kerana tenaga yang diberikan adalah secara perlahan-lahan. Sesuai untuk yang diabetik. 
Anak yang obes juga sesuai mengambil mealshakes.

Asid amino lengkap

Kekurangan asid amino boleh menyebabkan keguguran rambut. Ia juga menghalang pembentukan sel-sel baru. Asid amino tidak disintesis oleh tubuh dan hanya diperolehi dari sumber makanan. Pada usia perkembangan kanak-kanak, asid amino diperlukan untuk baikpulih sel dan tisu serta pertumbuhan mereka. 

Antioksidan 

Mealshakes juga mengandungi antioksidan. Antioksida penting untuk menentang radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan kulit.  Vitamin yang terkandung dalam mealshakes juga bertindak untuk memberi perlindungan kepada tubuh terhadap jangkitan penyakit. 

Serat

Mealshakes mengandungi serat yang membantu anak anda yang bermasalah sembelit. Sekiranya setelah mengambil mealshake tetapi anak anda masih sembelit,  ia bermaksud anak anda masih kekurangan serat dan tambahkan dos sukatan ke dalam menu anak anda.

Kandungan vitamin B

Vitamin B yang terkandung dalam mealshakes membantu meningkatkan daya tumpuan anak anda yang penting semasa pembelajaran dan aktiviti seharian. 

Membantu mengurangkan rasa letih

Mealshake mengandungi sodium dan magnesium. Mineral ini penting kerana ia dapat membantu anak anda lebih cergas.

Kesihatan mata

Kanak-kanak sukar memakan sayuran. Kandungan vitamin dalam mealshakes membantu untuk kesihatan mata anak anda.

Sumber kalsium

Kalsium penting untuk tumbesaran anak anda. Kekurangan kalsium akan menyebabkan anak anda terbantut. Bagi anak perempuan yang sudah mencapai usia akil baligh, pastikan mengambil cukup kalsium dalam diet mereka untuk membantu dalam ketinggian mereka.

Tulang yang sihat

Mealshake juga mengandungi vitamin D yang membantu penyerapan kalsium untuk pembentukan tulang yang sihat.


Jangan ragu-ragu untuk mula memberikan anak anda Mealshakes hari ini.  Mealshakes boleh diambil pada usia kanak-kanak satu tahun dan ke atas.

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥Shaklee ID 964127
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253
♥SMS/WhatsApp : 014-2069522
♥FB Page:
Ibusrikandi
Pengedar Vitamin Seremban 
♥Email : nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram