7 Khasiat ESP untuk Ibu Hamil

Saturday, October 11, 2014

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN Asma El Kareem | Trusted Independent Distributor | 019-7399253 | 014-2069522

Salam sayang buat semua!!
Bulan Oktober ni jangan jemu baca entri ESP sebab bulan ni bulan promosi BELI 6 FREE 1 ESP!!


Entri kali ni nak mengkhususkan khasiat ESP lebih kepada ibu hamil. Kita sering dimomok-momokkan dengan keburukan soya jika diambil terutamanya ketika hamil. Tapi saya percaya mereka yang sudah mengamalkan ESP pasti menepis dakwaan tersebut. Sebabnya ESP SHAKLEE memang lain daripada produk soya yang terdapat di pasaran.



Sebelum meneruskan lebih lanjut, terdapat 7 kriteria pemilihan soya sebelum sesuatu produk soya itu ingin diamalkan :

  • Kacang soya tersebut mesti tumbuh membesar secara organic~SOY PROTIEN Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatlah penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Kacang soya itu mestilah Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  • Soy Protien tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 asid amino  ini untuk menghasilkan hormone, jus penghadaman, antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal jugak .. tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur kalsium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu. Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium dalam produk protien soya mereka.
sumber: http://www.mamafaiz.com/2011/01/cara-memilih-soy-protein-yg-berkualiti.html

Maka, tidak syak lagi ESP diperbuat daripada soya yang bermutu tinggi dan melalui proses yang amat teliti. Saya amat berbesar hati ingin kongsikan kebaikan ESP khususnya buat wanita hamil. Mengapa mereka perlu memilih ESP sepanjang waktu kehamilan dan juga selepas tempoh kehamilan :

  1. ESP memberikan tenaga sepanjang hari dalam tempoh hamil.
  2. ESP memberikan rasa kenyang yang lebih lama di samping meningkatkan metabolisme tubuh. ESP mengandungi indeks glisemik yang rendah. Oleh sebab itu,  ESP sesuai untuk pesakit Diabetis dan ibu hamil diabetis gestasi. 
  3. ESP memastikan tahap kesihatan ibu berada pada tahap optimum. 
  4. ESP membantu perkembangan janin.
  5. ESP membantu meningkatkan paras kolesterol baik. Justeru ia baik untuk kesihatan jantung
  6. Esp membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu ibu dan membantu aliran darah ibu
  7. ESP membantu mengurangkan loya atau angin kepada ibu hamil kerana rasa kenyang yang lebih lama.
Anda baru hamil?  Maka ini peluang anda untuk rebut promosi ESP pada harga yang sangat berbaloi-baloi!! Beli 6 Percuma 1!
Tak tau nak buat apa banyak-banyak?
Ok, camni spare untuk tempoh preggy 3 Can sebab 1 can tahan sampai lebih kurang max 3 bulan ( kalau amik 3 scoop setiap hari 2 bulan dah licin!!)
Tempoh preggy max 40 minggu jadi perlukan at least 3 can, baki 3 can boleh jual kat adik, kakak, abang atau pakcik makcik yang nak kurus ke nak cantik ke diabetis ke...yang FREE 1 can tu reward untuk diri sendiri selepas bersalin. Kasi top up energy semula!!!

Sebab beli promosi ESP ni dapat FREE MEMBERSHIP dan CASH REWARD! So sambil amalkannya boleh jana pendapatan...tambah duit buat beli kelengkapan baby yang lain!! Tak rugi pun...

Shaklee Selamat, Jimat dan Berkesan!!


Bagi anda yang ingin mendapatkan HARGA AHLI Klik CARA JADI AHLI SECARA PERCUMA dan DAFTAR SHAKLEE dengan segera!

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui: 
♥Shaklee ID 964127 
♥NOORASMAH KARIM 
♥Contact :019-7399253 
♥SMS/WhatsApp : 014-2069522 
♥FB Page: 
♥Email : nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

1 comments

  1. Saya memang yakin dengan ESP ni. Bagus untuk hormon.. period pon teratur.. Alhamdulillah...

    Tips Kuruskan Badan

    ReplyDelete

Apa Kata Anda

Instagram