Pendarahan Sewaktu Hamil

Tuesday, September 23, 2014

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN Asma El Kareem | Trusted Independent Distributor | 019-7399253 | 014-2069522

Kehamilan adalah satu saat yang ditunggu-tunggu bagi pasangan yang baru berumahtangga. Namun, kehamilan juga suatu yang merisaukan tatkala pernah mengalami pengalaman keguguran sebelum ini. Pendarahan semasa kehamilan adakalanya boleh menjadi suatu yang serius dan menjadi perkara yang perlu kita risaukan walaupun sekadar 'spotting' atau pendarahan ringan.

Pengalaman hamil baru-baru ini sangat mengejutkan. Terkejut hamil bukan pada tarikh yang dijangka!! Sebabnya sebelum disahkan hamil, haid datang seperti biasa. Rujukan daripada Babycenter menyatakan adalah perkara biasa jika berlaku pendarahan ketika hamil dan selalunya pada minggu-minggu awal kehamilan. Warna darah juga dapat dibezakan. Biasanya darah 'spotting' berwarna coklat dan tiada apa yang perlu dirisaukan sehingga darah yang keluar berketul, pekat dan segar. Sekiranya ini berlaku anda harus segera berjumpa dengan doktor.

Pengalaman kehamilan yang lalu berlaku 'spotting' yang ringan. Sehinggalah serius dan janin tidak dapat diselamatkan. Ia dipanggil sebagai 'missed abortion ' kerana darah yang keluar seperti darah haid. Janin tidak dapat terbentuk dengan sempurna disebabkan oleh kualiti telur yang rendah (faktor kemungkinan...kalau tak dapat twin).

Sebab-sebab lain berlakunya pendarahan akan dibincangkan pada entri akan datang.. In sha allah. Tak tahan kepala dah sakit..nak telan ostematrix dulu. Tapi dinasihatkan sekiranya anda mengalami pendarahan walaupun sedikit, segera ke klinik untuk pemeriksaan.


Salam sayang.


Bagi anda yang ingin mendapatkan HARGA AHLI Klik CARA JADI AHLI SECARA PERCUMA dan DAFTAR SHAKLEE dengan segera!

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

 Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥Shaklee ID 964127
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253
♥SMS/WhatsApp : 014-2069522
♥Email : nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram