Menukar katrij Water Pitcher Shaklee

Wednesday, September 17, 2014

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN Asma El Kareem | Trusted Independent Distributor | 019-7399253 | 014-2069522

Masih dalam mood cuti sekolah. Best sangat dapat balik jumpa ibu dan ayah. Memang kupulang pada masa yang tepat. Bulan 3 yang lalu kuhadiahi ibu Water Pitcher Shaklee untuk ibu. Dah offer nak belikan penapis cap Korea tu tapi ibu tak nak. Jadi, fikir-fikir baik belikan WP je..ringan dan senang dan guna. Tepat-tepat pada sambutan Hari Malaysia pada 16 September, meter jag dah sampai bacaan 80 gelen. Ibu memang hari-hari menapis air. Cuba kira berapa lama tahan filter karbon untuk menapis air; dari Mac hingga September lebih kurang 6 bulan tu!!

Beli starter pack Water Pitcher memang jimat sebab dapat percuma 3 filter karbon. Harga pun kalau kira memang berbaloi la. Senang nak cuci yang penting tiada komitmen bulanan. Baik betul hatimu ibu!!

Tak nak panjang lebar, cuma nak kongsi cara nak tukar filter atau blok karbon tu. Boleh rujuk pada gambar :


Pada gambar di atas ni, setiap kali nak guna filter baru kena bersihkan dulu. Filter dibuka dari plastik pembungkus dan dibasuh seterusnya direndam dalam bekas. Pastikan filter terendam seluruhnya. Proses rendaman ini mengambil masa selama satu jam. Jadi, sementara menunggu bolehlah kita lakukan tugasan yang lain seperti membersihkan housing atau jag dan penutupnya sekali. 


Selepas habis masa rendaman, filter tadi dibilas sekali lagi untuk memastikan tiada sisa-sisa karbon sebelum pemasangan. Merujuk gambar di atas, buka penutup penapis dan badan. Pasangkan filter baru pada penutup dan pasangkan badannya. Kemudian, pasang pada jag. Pastikan dipasang dengan betul supaya penapisan air berlaku dengan baik. Akhir sekali,  pastikan jarum meter menunjukkan ke 'Set'. Ok, jag penapis sudah boleh digunakan. Cuma isikan air melalui bukaan pada penutup. Air tapisan sedia diminum!!!

Bagi anda yang ingin mendapatkan HARGA AHLI Klik CARA JADI AHLI SECARA PERCUMA dan DAFTAR SHAKLEE dengan segera!

Nak beli Water Pitcher sendiri dengan kad kredit atau debit, klik Water Pitcher.

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥Shaklee ID 964127
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253
♥SMS/WhatsApp : 014-2069522
♥FB Page:
Ibusrikandi
Pengedar Vitamin Seremban 
♥Email : nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram