5 jenis Makanan yang perlu Dikurangkan untuk Cegah Kanser

Monday, September 22, 2014

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN Asma El Kareem | Trusted Independent Distributor | 019-7399253 | 014-2069522

Assalamualaikum, pada ketika entri ini dikarang sambil mendengar kuliah oleh Sifu-Sifu WAHMILIONNAIRE!! Best dapat masuk kumpulan yang serba tahu. Semuanya akrab macam adik-beradik. Tapi entri ni bukan ingin mengupas tentang Intipati kuliah yang disampaikan.. Kalau nak tau kena daftar dulu!! Tak mahal rm75 seumur hidup. Dan ilmu yang diberi percuma dan berterusan!  Tapi penting kalau ilmu banyak tapi tak amal tak gunanya. Tapi kalau takde usaha nak ubah hidup pun tak guna juga. Bak kata pepatah orang kampung " ngabihkan boreh yo"... Huhuhu

Entri cuma nak kongsi info tentang pemakanan sihat untuk Cegah Kanser. Walaupun setiap individu berisiko mendapat kanser,  namun gaya hidup, cara pemakanan dan pengurusan tekanan antara faktor utama berlakunya kanser.

Dalam hal ini, saya ingin kongsikan jenis-jenis makanan yang wajar dielakkan untuk mencegah penyakit kanser. 


  • Kafein

Kopi,teh dan coklat mempunyai kandungan kafein yang tinggi. Kafein yang tinggi menunjukkan kandungan asid yang tinggi. Sebagai alternatif boleh diganti dengan teh hijau tanpa gula. Amalan meminum air bertapis melindungi toksik dan racun daripada memasuki tubuh. 
  

  • Daging Merah

Daging juga mengandungi asid yang tinggi. Sel kanser tumbuh dengan cepat pada persekitaran berasid. Alternatifnya, ikan dan daging ayam adalah pilihan yang lebih baik kerana kandungan asidnya lebih rendah berbanding daging merah. 

  • Makanan yang berlemak dan berminyak 
Makanan yang berlemak dan berminyak perlu dielakkan. Sebaik-baiknya amalkan pemakanan yang dimasak secara kukus atau disediakan menggunakan ketuhar.

  • Makanan laut bercangkerang
Kebanyakan makanan laut mengandungi bahan kimia dan toksik. Keadaan ini hanya menggalakkan sel kanser untuk membiak dengan lebih pantas.   • Gula
Gula bertindak sebagai pemangkin untuk mempercepatkan sel kanser membiak. Sebagai alternatif,  gunakan pemanis semulajadi seperti madu kerana madu asalnya bersifat alkali. Namun, kebanyakan madu di pasaran sudah dicampur dan tidak lagi semula jadi. 


Jadi, mulakan sekarang tabiat pemakanan yang baik untuk mencegah kanser.Bagi anda yang ingin mendapatkan HARGA AHLI Klik CARA JADI AHLI SECARA PERCUMA dan DAFTAR SHAKLEE dengan segera!

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

 Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥Shaklee ID 964127
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253
♥SMS/WhatsApp : 014-2069522
♥Email : nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram