3 FAKTOR MENCEGAH KANSER

Sunday, September 21, 2014

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN Asma El Kareem | Trusted Independent Distributor | 019-7399253 | 014-2069522

"Mencegah lebih baik dari mengubati ". Setiap orang pasti ingin hidup sihat. Dapat melakukan pelbagai aktiviti dengan ceria tanpa sebarang gangguan dan masalah. Kanser??  Penyakit yang amat digeruni bagi mereka yang sihat. Bagi mereka yang menderita dengan kanser,  ada yang positif tak kurang juga yang negatif. Bagi mereka yang pernah melalui rawatan kemoterapi,radioterapi mahupun pembedahan untuk membuang kanser, pasti tidak mahu ia kembali menyerang lagi!! Cukuplah sekali.


Untuk mencegah kanser, 3 perkara ini perlu diambil berat dan diamalkan dengan konsisten :

  • Gaya hidup sihat 
Kanser amat mudah menyerang mereka yang tidak mengamalkan gaya hidup sihat. Contohnya seperti tidak mengamalkan pemakanan yang seimbang,  gemar merokok,  mengambil alkohol, makan tidak teratur dan tidak mengikut masa. Individu masa kini semakin sibuk dan terkejar-kejar dengan rutin seharian menyebabkan kurang masa mereka bersenam dan lebih gemar makan di gerai-gerai berbanding memasak sendiri. 


  • Diet yang seimbang 
Tahukah yang sebenarnya diet alkali tinggi membantu mencegah kanser malah mampu membantu individu yang menghidap kanser untuk sembuh sepenuhnya.

Diet beralkali tinggi terdiri daripada makanan yang berunsur sayur-sayuran,  buah-buahan, biji-bijian, madu, kurma, habbatussauda, jus buah-buahan dan juga makanan berasaskan soya.

Namun, sebahagian besar rakyat Malaysia lebih gemar makanan yang tinggi kandungan asid. Kandungan asid yang tinggi dalam badan akan mempercepatkan pembiakan sel kanser. Oleh sebab itu, penting kita mengamalkan diet alkali kerana keadaan persekitaran yang tinggi kandungan alkali menyukarkan untuk sel kanser membiak. 

Sel kanser juga sukar membiak dalam keadaan yang tinggi kandungan oksigen. Apabila tubuh mempunyai kandungan alkali yang tinggi, sel tisu tubuh mampu untuk menampung kandungan oksigen yang tinggi. Oleh sebab itu, kandungan alkali yang tinggi dalam badan berupaya melindungi sel daripada serangan kanser. 

  • Elakkan stres 
Dek kesibukan duniawi,  menyebabkan anda termasuk diri sendi terbeban dengan rutin dan pelbagai tugas yang perlu dilaksanakan. Apabila sesuatu urusan tidak dapat diselesaikan mengikut sasaran masa yang ditetapkan,  mulalah hati tak tenang,  otak ligat untuk memikirkan strategi yang perut dilaksanakan. Apabila tidak dapat mengawal stres dengan baik, maka sel kanser dengan mudah mendapat isyarat untuk berkembang biak.

Bagi anda yang ingin mendapatkan HARGA AHLI Klik CARA JADI AHLI SECARA PERCUMA dan DAFTAR SHAKLEE dengan segera!


 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥Shaklee ID 964127
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253
♥SMS/WhatsApp : 014-2069522
♥FB Page:
Ibusrikandi
Pengedar Vitamin Seremban 
♥Email : nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram