10 Langkah Berjaya dalam Shaklee

Thursday, July 03, 2014

10 Langkah untuk Berjaya dalam Shaklee


Saya belum berpeluang lagi untuk ke National Conference 2014 yang baru sahaja diadakan pada bulan lepas.
Namun, intipati yang saya peroleh hasil perkongsian oleh mentor-mentor saya dapat dirangkumkan di dalam entri ini.

Mula-mula kena imbas kembali mengapa kita mendaftar sebagai AHLI?
Sekadar suka-suka atau memang benar-benar ingin mengubah kehidupan?

1. Bukan menjual tetapi berkongsi

Jika kita menjual, kita akan mudah berasa tertekan. Orang tak suka bila dipaksa. Lagi-lagi jika menjual produk yang tidak kita gunakan. Lebih baik kita berkongsi kebaikan produk yang sememangnya kita telah gunakan dan percaya kesannya yang positif kepada diri kita dan keluarga. Seperti saya sendiri, yang mencuba produk demi produk dan mendapati ianya sangat berkesan dan saya kongsikan kebaikannya di luar sana. Untuk berjaya dalam Shaklee kita sendiri perlu mencubanya, bukan sahaja lebih SIHAT dan SELAMAT, malah JIMAT dan UNTUNG sendiri!!!

2. Mencintai bisnes sendiri

Sebaik sahaja mendaftar sebagai ahli, kita akan dimasukkan ke dalam kumpulan eksklusif bagi tujuan bimbingan (ada juga yang terbar tanpa bimbingan, PENTING PILIH KUMPULAN YANG BETUL!!!). Kalau memang selama ini tidak pernah berbisnes, kita perlu menyiapkan diri kita untuk reset kepada sifar agar penerimaan terhadap segala ilmu yang akan dicurahkana dapat diserap dengan mudah.Umpama span yang kering apabila diletakkan pada gayung berisi air, span akan menjadi berat untuk menyerap semua air dalam gayung. Anda berada di jalan yang betul. PERLU untuk anda mencintai bisnes anda kerana inilah hala tuju yang anda inginkan dalam merealisasikan segala impian anda. Just go with the flow, nak berjaya buat saja apa yang disuruh dan tinggal yang dilarang!


3. Tetapkan Matlamat

Tiada lagi rahsia. Orang-orang yang berjaya telah melakukannya, jadi kenapa tidak ikut saja? Tetapkan matlamat, tentukan matlamat jangka pendek dan matlamat jangka panjang. Agar diri kita tidak melencong dan kita dapat menggunakan masa dengan optimum. Bak kata pepatah, "fast action, fast result". Supaya kita dapat jimat banyak masa dan dapat membantu orang lain untuk sama-sama berjaya. Apabila kita dah ada matlamat, visualisasikan ia agar dapat DILIHAT dan DIBACA pada setiap hari. Supaya bila kita rasa jatuh, kita akan ingat semula matlamat yang telah kita tetapkan.


4. Cintai apa yang kita lakukan

Jika kita tidak suka sesuatu perkara tinggalkan saja. Aura negatif!! Jadi, buat apa yang kita suka. Buat sesuatu yang disukai akan meningkatkan tahap keyakinan kita. Saya sangat suka berkongsi pasal Shaklee dengan keluarga, kawan-kawan dan juga di media sosial. Tapi kalau ada orang yang tak suka apa yang kita buat (Shaklee!!!), tak mengapa..lama-lama dia akan suka juga!! Sebab memang dah terbukti..benci bagai nak rak akhirnya terjebak jua! 

5. Buat Saja

Ini adalah bisnes kita. Belum masanya untuk goyang kaki. Untuk mendapat hasil memerlukan pengorbanan. 5 tahun pertama adalah masa yang sangat mencabar. Ia memerlukan kecekalan, kesabaran, kesungguhan dan bermacam-macam ke.....an lagi. Tetapi hasilnya pasti manis. YANG PENTING BUAT JE!!


6. Libatkan diri dalam kumpulan

Shaklee bukan bisnes sorang-sorang. Shaklee ialah kerjasama. Untuk berjaya, kerjasama amat penting. Seperti yang dinyatakan pada awal entri tadi, kita ada kumpulan tersendiri. Libatkan diri dalam kumpulan. Sertai majlis-majlis ilmu yang diadakan oleh mentor-mentor yang telah berjaya dalam Shaklee. Lakukan sepertimana yang mereka telah lakukan dahulu. Sertai juga seminar-seminar yang dianjurkan oleh Shaklee untuk mengukuhkan pengetahuan dalam bidang yang kita ceburi ini. Sebab itu untuk berjaya konsep DUPLIKASI itu sangat PENTING. Kami mahu anda berjaya seperti kami!!


7.  Bina empayar sendiri

Untuk berkembang dalam Shaklee, kita perlu membina empayar. Kerana jika kita simpan sendiri kebaikan Shaklee, orang lain takkan tahu. Saya sangat bersyukur kerana mengenali Shaklee terlebih dahulu dan kini telah mula membuka empayar yang diberi nama Ibusrikandi Health Network. Kami berkongsi matlamat yang sama iaitu untuk membantu anda berjaya bersama-sama kami.

8. Bisnes ini Bukan Tentang Anda

Terjebaknya kita dalam bisnes Shaklee ini bukan kerana DIRI KITA SENDIRI!! Untuk berjaya dalam Shaklee, kita fokus membantu orang lain supaya lebih sihat atau mungkin supaya lebih kaya. Bisnes Shaklee telah berjaya membantu para surirumah lebih kaya dan berjaya malah sihat dan bergaya!!


9. Kongsi! Kongsi! Kongsi

Jangan takut untuk berkongsi. Orang takkan tahu kalau kita tidak berkongsi. Jadi langkah pertama sejurus mendaftar sebagai ahli, ISYTIHAR diri anda sebagai Pengedar Shaklee. Kongsikan pengalaman anda bersama-sama Shaklee kepada mereka di luar sana. Masih ramai yang belum tahu. Bertindaklah dengan pantas. Kemudian, jadilah juga pendengar yang setia. Bagaimana nak bantu orang kalau kita tidak tahu masalah mereka di luar sana?


10. Jangan Pernah Berhenti

Langkah terbaik untuk gagal dalam Shaklee ialah dengan berputus asa. Jika ingat semula apa matlamat kita,
Bagi anda yang ingin mendapatkan HARGA AHLI
Klik CARA JADI AHLI SECARA PERCUMA dan DAFTAR SHAKLEE dengan segera!


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **


Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥Shaklee ID 964127
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253
♥SMS/WhatsApp : 014-2069522
♥FB Page:
Ibusrikandi 
Pengedar Vitamin Seremban
♥Email : nash_gal@yahoo.com

 http://www.ibusrikandi.com/2014/07/6-sebab-perlu-resveratrol-Vivix.html

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram