GLA VS EPO: Yang Mana Satu Pilihan Di Hati

Sunday, June 22, 2014

“Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu daripada perasaan risau dan sedih, aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas, aku berlindung kepada-Mu daripada sifat takut dan lokek, aku berlindung kepada-Mu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.” (HR Abu Dawud)

EPO atau Evening Primrose Oil umpama sahabat karib wanita. Teringat zaman remaja dulu, bila kawan- kawan rancak bercerita tentang EPO ini. Ketika itu, masih belum mengenali Shaklee walaupun syarikat ini sudah bertapak lebih 50 tahun.

EPO mengandungi GLA atau asid gamma linolenik. Minyak dari bunga primrose inilah yang membantu menyelesaikan hal-hal kewanitaan. Sebab itulah dikatakan EPO sahabat baik seorang wanita. Tidak seperti EPO, kami di Shaklee mengeluarkan produk GLA daripada minyak bunga borage.

GLA COMPLEX vs EPO


Jadi, apakah perbezaan antara EPO dengan borage oil? Minyak borage mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO.

Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.

Kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, malah ekzema.

Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

Bukan itu saja, GLA Complex Shaklee mengandungi Vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan membantu menguatkan sel dan minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6. 

Daun borage juga dikatakan galactogogue yang bagus (dalam GLA Complex Shaklee bukan daun, tapi biji bunga borage).

Borage oil juga digunakan pada akhir kehamilan untuk mematangkan serviks.

Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥Shaklee ID 964127
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253
♥SMS/WhatsApp : 014-2069522
♥FB Page:
Ibusrikandi
Pengedar Vitamin Seremban 
♥Email : nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram