CoQ Health dan Kanser

Saturday, June 21, 2014

“Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu daripada perasaan risau dan sedih, aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas, aku berlindung kepada-Mu daripada sifat takut dan lokek, aku berlindung kepada-Mu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.” (HR Abu Dawud)


Semakin  umur kita bertambah, coQ10 dalam badan akan semakin berkurangan. Sebenarnya ia akan semakin berkurangan sejak umur kita 20an . Kebanyakan individu berumur 50 tahun ke atas berfungsi dengan aras coQ10 yang amat rendah.
       

Apakah CoQ10 ?  


Sel badan yang sihat memenuhi keperluan tenaga melalui proses fosforilasi  ATAU dengan menggunakan oksigen. Kita kan bernafas dengan menyedut oksigen dan mengeluarkan karbon dioksida. Jadi oksigen yang kita gunakan tu digunakan oleh sel badan yang sihat untuk menghasilkan tenaga. CoQ10 bertanggungjawab untuk memastikan proses itu berjalan lancar.

TETAPI badan kita unik. Apa yang berlaku jika KURANG OKSIGEN??

Jika kurang oksigen, sel badan kita TUKAR JALAN lain untuk mendapatkan tenaga, kita akan  mendapatkan tenaga dengan membakar gula atau proses glukolisis. OK tak?

TAK OK !!!!!
Kalau badan kerap menggunakan gula untuk mendapatkan tenaga, sel badan kita akan keliru. Apabila sel keliru,  sel tidak akan berfungsi dengan baik menyebabkan perubahan genetik  dan seterusnya  menjadi SEL KANSER!!!!! (Otto Warburg, M.D., Ph.D.,)

TAK TAKUT KER???? SEKARANG KANSER TAK DER EARLY WARNING TAU!!! BILA DAH SEDAR,,, DAH MASUK STAGE 4. KANSER TAK ADA STAGE 5!!

Professor Brian Peskin membuat penemuan hebat. Orang yang berumur 30 KE ATAS perlu mengambil coQ10:

>>KALAU ada masalah kekurangan tenaga,,,,(letih , lesu,,, lepas sidai baju tidur separuh hari)

>>JANTUNG , orang yang mempunyai masalah jantung perlu mengambil coQ10

>>Penemuan terbaru prof Brian ialah peranan coQ10  melindungi saraf dalam  pesakit Parkinson’s , Hungtington’s, Alzheimer’s, Freidreich’s ataxia  dan Lou Gehrig’s Disease

>>coQ10 juga berperanan untuk melindungi kulit dari kerosakan dan byk digunakan dalam kosmetik untuk hilangkan kedutan .

>>orang yang mengambil STATINS (ubat mengurangkan  kolesterol)

>>wanita yang mengambil PIL PERANCANG KELUARGA kerana pil dipercayai boleh menghalang penghasilan coQ10 Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
♥Shaklee ID 964127
♥NOORASMAH KARIM
♥Contact :019-7399253
♥SMS/WhatsApp : 014-2069522
♥FB Page:
      Ibusrikandi
      Pengedar Vitamin Seremban 
♥Email : nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram