Serangan Jantung Akibat Tekanan Darah Tinggi

Thursday, June 05, 2014

“Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu daripada perasaan risau dan sedih, aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas, aku berlindung kepada-Mu daripada sifat takut dan lokek, aku berlindung kepada-Mu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.” (HR Abu Dawud)

Tekanan darah tinggi berpunca akibat arteri atau saluran darah yang semakin mengeras akibat daripada pembentukan plak-plak kolesterol di dalam dinding saluran darah. Proses pembentukan plak kolesterol berlaku dalam dua keadaan:

  • Melalui agen Pengoksidaan
  • Melalui kolesterol jahat / LDL (Low Density Lipoprotein)

Pembentukan plak-plak tersebut adalah berpunca daripada proses pengoksidaan kolesterol yang meresap masuk ke dalam dinding saluran darah. 

Saksikan Video di bawah ini.


Kini anda sudah dapat satu gambaran yang jelas mengenai cara pembentukan plak-plak yang menyebabkan pengerasan saluran darah dan penyempitan ruang saluran darah yang menimbulkan masalah tekanan darah tinggi. Apabila pemecahan plak berlaku, serangan sakit jantung atau strok akan terjadi.


Dengan mengelak daripada mengambil makanan berkolesterol tinggi mungkin boleh membantu mengurangkan pembentukan plak baru, tetapi ia tidak boleh menghilangkan plak-plak yang telah terbentuk. Tambahan lagi, tubuh anda sendiri tetap akan menghasilkan kolesterol LDL walaupun anda ialah seorang vegetarian.


Mengapa tunggu sampai saluran sudah sempit baru bertindak? Operasi pembedahan seperti Balloon dan By-Pass cuma merupakan rawatan kecemasan yang sementara. Plak-plak baru akan terbentuk dan anda tidak tahu bila serangan seterusnya akan berlaku.Cara untuk mencegah pembentukan plak ialah dengan mengatasi 2 faktor yang telah dinyatakan tadi. Anda bukan sahaja boleh mengelakkan plak-plak baru daripada terbentuk, malah plak-plak lama yang telah terbentuk turut boleh "dilarutkan" dan akhirnya mengembalikan keadaan semulajadi saluran darah yang sihat.


Suplemen PREMIUM SHAKLEE untuk masalah tekanan darah tinggi
 
VIVIX - mengimpak 4 mekanisme utama penuaan selular (KLIK)

OMEGA GUARD - minyak ikan dengan omega 3 yang mampu mengurangkan tekanan darah, melancarkan peredaran darah, mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata

ALFALFA COMPLEX - menjalankan detoksifikasi dan merendahkan tekanan darah

LECITHIN - membakar lemak dalam badan dan di sekeliling pembuluh darah untuk membenarkan kelancaran edaran darah dan menurunkan kadar tekanannya.


Banyaknya nak kena telan??? 
Vivix sahaja pun sudah memadai..

Ikuti Pengalaman Seorang Penghidap Darah Tinggi berjaya Mengawal Tekanan Darah


Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from iReach HD on Vimeo.


Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui: 
Shaklee Independent Distributor 
964127 
NOORASMAH KARIM 
019-7399253/014-2069522 (SMS/WhatsApp) 
FB Page: Ibusrikandi 
nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram