Tidak cukup Tidur Buatkan Kulit Tidak Cantik

Monday, May 05, 2014

Assalamualaikum dan apa khabar kepada pembaca blog Ibusrikandi...

Ok..ibu nak share sikit tentang kesedaran tentang kecantikan kulit.

Bagi yang bekerjaya dan bekerja dari rumah sahaja, biasanya lah kan jam berapa anda masuk tidur dan pukul berapa anda bangkit semula??
Cukup tak tujuh jam atau kurang dari tujuh jam? Atau mungkin terlebih??
Tau tak kalau tidur yang kurang dari tujuh jam akan menyebabkan masalah kulit kusam dan lingkaran gelap bawah mata.

Saranan daripada seorang ahli dermatologi agar tidak menonton televisyen pada waktu malam jika rasa tidak mengantuk. Sebaik- baiknya terus berbaring di katil sehingga rasa mengantuk datang. Cahaya terang daripada tv akan menyebabkan hormon melatonin terganggu dan membuatkan kita  rasa mengantuk. Sebab itu jika kita terlalu banyak menonton tv pada waktu malam kita akan rasa susah nak tidur.


Apabila hormon melatonin semakin menurun, keseimbangan lembapan kulit wajah akan terganggu dan paling tak syok bagi orang perempuan ialah wujudnya kedutan..!!! Ooohh, tidak!!!! 

Bagi orang Islam, kita digalakkan untuk berwuduk sebelum tidur dan membaca beberapa zikir sebagai pendinding diri daripada gangguan dan keselamatan sewaktu tidur.

Dan yang paling penting juga untuk mengambil minuman Collagen seperti Shaklee Collagen Powder yang berkesan memudarkan garis kedutan dan lingkaran hitam di bawah mata. KLIK untuk mengetahui lebih lanjut tentang SCP.Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
Shaklee Independent Distributor
964127
NOORASMAH KARIM
019-7399253/014-2069522 (SMS/WhatsApp)
FB Page: Ibusrikandi
nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram