Seksa Hidup Buat Shaklee Ni!!!

Thursday, May 08, 2014

Assalamualaikum dan salam sayang kepada semua!!!

Seksa Hidup Buat Shaklee Ni???

Tragis betul tajuk entri kali ni..Bukan apa, saja nak kongsi kepada semua yang sebenarnya best ke tak best buat Shaklee ni. Seksa ke??
Sebelum tau pasal Shaklee ni hidup ni memang plain je..bangun pagi..siap-siapkan anak, pergi sekolah, balik sekolah, masak makan malam, kemas barang-barang untuk hari esok, masuk tidur dan bangun dan lagi dan lagi dan lagi.........rutin yang sama je..

Tapi sejak kenal Shaklee ini rasa Seksa tau...Sebab hari-hari fon meriah berbunyi setiap masa pulak tu.Apa taknya, join Shaklee di bawah grup yang super amazing, mentor-mentor pun amazing salur banyak input, kawan-kawan banyak share info pasal Shaklee. Extremely amazing dan sangat awesome!!

Teringat kata-kata seorang pensyarah biokimia masa di UKM dulu, "the more you know the more you don't know". Memang betul..itulah yang berlaku pada diriku sejak jadi ahli Shaklee. Betul bagai dikata From Zero to Hero.

Dulu jam pukul 9 je dah masuk tidur..tapi sejak berShaklee ni, jam 3 pagi baru zzzzzzzzz...alhamdulillah..tak menang tangan nak consult customer, nak attend kelas, nak update notes, sebab nak berjaya kena la seksa dulu..tak de la sampai tahap abis nyawa..pahit kan manis akhirnya, kan??

Dulu, mana nak tau pasal blogging ni..rajin baca blog orang je..sejak join Shaklee..tak sangka dah cecah 100 entri jugak..rasa tak hidup
tapi kenapa kita hanya melihat kejayaan orang lain, sedangkan kita juga mampu untuk sama-sama berjaya??
Jadi sebenarnya, nak berjaya tu memang la seksa kena la berkorban..kalau duduk goyang kaki duit masyuk tu..alamat tak lama la..Kalau kita tengok orang berjaya macam Tan Sri Syed Mukhtar Albukhary, bukannya lahir ke dunia terus senang lenang, bersusah-susah dulu. Contoh terdekat PM Cery..dah capai pun impian beliau..dah bebas bergerak ke sana sini.

Jadi, kenapa kita juga tak buat macam tu..sedangkan peluang setiap orang tu sama..yang bijak mengambil peluang dan mencipta kejayaan, yang biasa-biasa hanya melihat saja peluang dan hanya teruskan hidup seperti biasa..



Untuk sebarang pertanyaan/konsultasi dan tempahan, boleh hubungi saya melalui:
Shaklee Independent Distributor
964127
NOORASMAH KARIM
019-7399253/014-2069522 (SMS/WhatsApp)
FB Page: Ibusrikandi
nash_gal@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram