Status Halal Produk Shaklee

Saturday, January 04, 2014

Keraguan Status HALAL produk SHAKLEE??

Walaupun dah bertahun-tahun menggunakan produk SHAKLEE dan kepada bakal pengguna SHAKLEE, dijelaskan tentang status HALAL produk ini.

Di bawah ini menunjukkan sijil halal yang dikeluarkan oleh Islamic Service of America (ISA) untuk snearai produk-produk Shaklee.


ISA juga bertindak seperti JAKIM..takkan di Amerika nak dipanggil JAKIM tetapi dipanggil ISA. Dan badan pengeluar sijil Halal di Malaysia iaitu JAKIM sendiri mengiktiraf ISA. Boleh lihat di MyHalal.
 
Badan-badan yang bertindak mengeluarkan sijil halal melalui prosedur yang ketat sebelum sijil dikeluarkan untuk sesuatu produk. Isu halal adalah perkara yang serius dan pemilikan sijil ini juga sangat serius. Pemilik sijil ini akan sentiasa dipantau oleh pihak pengeluar sijil bagi memastikan syarat-syarat yang ditetapkan dipatuhi atau sijil tersebut akan ditarik balik.
 
Hasil daripada sumber carian menyatakan bahawa untuk mendapatkan status halal untuk sesuatu produk di US dan Kanada sangat sukar dan melalui prosedur yang banyak.Dengan tertera sijil halal dari ISA tadi membuktikan bahawa Shaklee juga menjaga piawai halal produk-produknya.
 
Bacaan lain boleh klik di sini.

Sekiranya anda masih lagi ragu-ragu tentang produk ini, terus salurkan keraguan tersebut di www.shaklee.com.my

Nasihat kepada pengguna baru dan pengguna tegar SHAKLEE, gunakan tanpa was-was :)
 
Untuk pesanan produk, hubungi
 
Asma el Kareem
SID 964127
019-7399253/014-2069522

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram