Gout

Sunday, January 12, 2014

Apakah gout ?Gout adalah sejenis artritis yang boleh menyebabkan sakit secara tiba-tiba seperti terbakar, kekakuan, dan bengkak dalam sendi , biasanya kaki bengkak. Serangan ini boleh berlaku berulang kecuali jika dirawat. Lama kelamaan , gout akan membahayakan sendi , tendon, dan tisu lain. Gout paling biasa berlaku kepada lelaki.Apa yang menyebabkan gout ?Gout disebabkan oleh terlalu banyak asid urik dalam darah. Paras asid urik dalam darah terlalu tinggi akan membentuk kristal keras dalam sendi anda.Peluang anda untuk mendapatkan gout adalah lebih tinggi jika anda mempunyai berat badan berlebihan , minum terlalu banyak alkohol, atau makan terlalu banyak daging dan ikan yang tinggi bahan kimia yang dipanggil purin . Sesetengah ubat-ubatan, seperti pil air ( diuretik ), juga boleh menyebabkan gout.

Apakah tanda-tanda gout ?Tanda gout yang paling biasa adalah bengkak, kemerahan dan sakit pada kaki. Anda juga boleh mendapat serangan gout di kaki anda, buku lali, atau lutut . Serangan boleh berlaku beberapa hari atau beberapa minggu sahaja sebelum sakit hilang. Serangan lain mungkin tidak berlaku untuk beberapa bulan atau tahun.Jumpa doktor anda walaupun sakit anda dari gout hilang. Pembentukan asid urik yang membawa kepada serangan gout masih boleh membahayakan sendi anda.

Bagaimana gout didiagnosis ?Doktor akan bertanya soalan mengenai gejala-gejala anda dan melakukan pemeriksaan fizikal. Doktor juga boleh mengambil sampel cecair dari sendi anda untuk mencari kristal asid urik. Ini adalah cara terbaik untuk menguji untuk gout. Doktor juga boleh melakukan ujian darah untuk mengukur jumlah asid urik dalam darah anda.Bagaimana ia dirawat?Untuk menghentikan serangan gout , doktor anda boleh memberi anda kortikosteroid , atau menetapkan dos harian besar satu atau lebih ubat-ubatan. Dos akan dikurangkan jika kesakitan mula hilang. Kelegaan akan dirasai dalam tempoh 24 jam jika anda memulakan rawatan segera.Untuk melegakan kesakitan semasa serangan gout , rehatkan sendi yang menyakitkan. Mengambil ibuprofen atau lain ubat anti -radang juga boleh membantu anda berasa lebih baik. Tetapi jangan mengambil aspirin. Ia boleh membuatkan gout teruk dengan menaikkan tahap asid urik dalam darah.Untuk mengelakkan serangan masa depan , doktor anda boleh menetapkan ubat untuk mengurangkan asid urik pembentukan dalam darah anda. Jika doktor anda menetapkan ubat untuk menurunkan paras asid urik anda, pastikan anda mengambil ia seperti yang diarahkan. Kebanyakan orang terus mengambil ubat ini untuk sepanjang hayat mereka.Memberi perhatian kepada apa yang anda makan boleh membantu anda menguruskan gout anda. Makan jumlah yang sederhana campuran yang sihat makanan untuk mengawal berat badan anda dan mendapatkan nutrien yang anda perlukan. Elakkan pengambilan sehari setiap hari daging , makanan laut, dan alkohol (terutamanya bir) . Minum banyak air dan cecair lain .


Shaklee juga menyediakan rangkaian suplemen untuk melegakan gout.
Lebih semulajadi, lebih sihat dan lebih berkesan. Bebas daripada bahan kimia dan berunsur dadah.

Set Gout Shaklee terdiri daripada:
Alfalfa- untuk menyingkirkan toksin secara lembut dari badan

Omega Guard- mengurangkan radang pada sendi
 Performance Drink- mengelakkan dehidrasi
Sekiranya mempunyai kemampuan yang tinggi, VIVIX adalah pilihan terbaik.You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram