OMEGA GUARD SHAKLEE PENTING KEPADA KANAK-KANAK dan IBU HAMIL

Thursday, December 05, 2013

Minggu ni banyak cerita tentang Omega 3-->>>Omega Guard Shaklee
Jangan bosan ye!!

Dah banyak kali cerita pasal DHA pada entri sebelum ni..boleh KLIK SINI

Menurut kajian yang dijalankan oleh Perbadanan Keselamatan Pemakanan Eropah (EFSA), keperluan DHA kanak-kanak berusia 6 bulan sehingga 2 tahun ialah 100 miligram.

DHA sangat penting untuk perkembangan otak. Pengambilan DHA yang secukupnya dalam diet kanak-kanak membantu dalam perkembangan otak pada tahap paling optimum.

DHA merupakan komponen penting dan paling utama untuk membentuk sel membran neuron. Sel ini menjadi penghubung antara sel yang lain serta mempengaruhi fungsi neurotransmitterasetilkolin dan membantu sel otak untuk berhubung. Otak yang sihat akan melahirkan pemikiran yang pintar.

DHA memperbaiki tumpuan kanak-kanak, sikap dan fungsi kognitif serta kadar pembelajaran. Maka, kanak-kanak akan lebih fokus serta memberi tumpuan sama ada ketika bermain atau belajar.


Sumber DHA boleh diperolehi dalam makanan seperti ikan salmon, tuna dan ikan daripada perairan laut dalam serta minyak kanola termasuklah suplemen (OMEGA GUARD SHAKLEE)

Bagi ibu-ibu hamil, pengambilan DHA pada kadar yang betul mempengaruhi perkembangan otak janin. Anak-anak juga memerlukan DHA secara terus kerana tubuh kanak-kanak tidak mampu untuk memproses DHA dengan sempurna sekali gus akan timbul masalah kekurangan DHA bagi perkembangan otak.


Apa tunggu lagi? Dapatkan sebotol untuk mencukupkan keperluan DHA anak anda sementara promosi masih berlangsung!! Nak dapatkan keahlian percuma??

Asma El Kareem
SID 964127
0197399253/0142069522
nash_gal@yahoo.comYou Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram