CoQ Shaklee

Wednesday, September 11, 2013

Penyakit Kardiovaskular merupakan pembunuh nombor satu negara di kalangan rakyat Malaysia. Pakar kesihatan mencadangkan agar gejala ini dicegah melalui amalan gaya hidup sihat seperti mengambil diet seimbang, bersenam dengan teratur, mengambil suplemen yang berkualiti, tidak merokok dan sentiasa memastikan berat badan ideal.

CoEnzyme Q10 (CoQ10) merupakan faktor penting untuk memastikan kesihatan jantung kita. CoQ 10 ialah zat makanan larut lemak semulajadi dalam tubuh kita. Kebanyakannya ditemui dalam organ yang bekerja keras seperti jantung, hati,ginjal dan pankreas. CoQ10 berfungsi sebagai pencetus tenaga bagi menukarkan gula dan lemak kepada tenaga di dalam sel. Tanpa CoQ10, sel-sel tidak dapat menghasilkan tenaga dan organ tubuh tidak dapat menjalankan fungsi dengan cekap.

CoQ10 juga membantu mengukuhkan otot-otot jantung, menyokong keupayaan mengepam darah dan memperbaiki peredaran darah ke seluruh tubuh.

Selain itu, CoQ10 bertindak sebagai antioksidan kuat dan membantu melindungi arteri bagi mengatasi masalah pengoksidaan lipoprotein berkepekatan rendah (LDL) dan memudahkan pengaliran darah.


                                                    
Untuk keterangan/tempahan:

email: nash_gal@yahoo.com
SMS/WhatsApp:019-7399253/014-2069522
FB: Ibusrikandi

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram