Wajah Cantik Tubuh Sihat

Sunday, July 07, 2013

          Fungsi
antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada.memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhanmengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaanmengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari. menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihatmembantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang. 
Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan  perkembangan penyakit Alzheimer. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.

 
      SUMBER
minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelapkekacang, biji-bijian , dan semua bijirin. juga boleh didapati daripada beras perang, makanan daripada jagung,  telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum. 

      KEKURANGAN
~Mudah radang dan odema ( pengumpulan air dalam tisu), pada bayi.
~Penuaan kulit sebelum masa.
~Rambut gugur
~Anemia.
Kebaikan grape seed extract yang terdapat dalam Vit Shaklee
♥    Menyingkirkan radikal bebas
♥    Mengurangkan radang (inflammatory)
     Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
♥    Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
♥    Mencegah masalah kelenjar prostat
♥    Melambatkan proses penuaan
♥    Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
♥    Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
♥    Membantu fungsi sistem saraf otak
♥    Meningkatkan daya pertahanan
Untuk keterangan lanjut boleh SMS/WHatsApp 0197399253 atau email nash_gal@yahoo.com
Noorasmah Karim
SHAKLEE Independent Distributor

Posted via Blogaway

You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram