Persediaan Menghadapi Ramadhan

Friday, July 05, 2013

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan
Tinggal beberapa hari sahaja lagi bagi umat Islam menyambut Ramadhan yang barakah. Objektif kedatangan bulan ramadhan adalah untuk mengajar umat Islam supaya lebih tekun melaksanakan ibadah kepada Allah. Dalam Bulan Ramadhan disediakan pelbagai ibadah dan ganjaran pahala yang sangat istimewa kepada mereka yang berjaya mengamalkannya. Di antara ibadah yang disediakan ialah berpuasa selama sebulan, solat sunat tarawih, qiyamullail, Malam Lailatul Qadar dan sebagainya.

Rebutlah ruang dan peluang yang Allah berikan kepada kita semua untuk melaksanakan segala apa yang disediakan dalam Bulan Ramadhan ini. Jangan lepaskan peluang ini, kerana bagi sesiapa yang terlepas peluang ini akan mengalami kerugian yang amat besar dan belum tentu lagi kita dapat bersama pada Ramadhan akan datang.Bagaimana pula persediaan bagi ibu yang menyusukan bayi mereka? Walaupun diberikan rukhsah bagi ibu yang mengandung atau menyusukan ini, namun ada juga ibu-ibu yang masih bersemangat untuk meneruskan ibadah wajib ini. Namun, bagaimana caranya?
Beberapa tips penting yang dapat dikongsikan bersama:-
~melewatkan waktu bersahur
~banyakkan minum air dan makanan yang berasaskan sup bagi mengekalkan air dalam badan
~kerap mengepam pada waktu siang dan malam
~kerap menyusukan bayi
~mengambil makanan tambahan
Shaklee Mighty 3 Gems sesuai diambil ketika sahur untuk membekalkan tenaga yang berpanjangan sepanjang berpuasa. Program ini menjadi pilihan kebanyakan bagi ibu-ibu yang menyusu di luar sana (yang tak menyusu pun boleh...!)Set ini sesuai diamalkan untuk menggantikan sarapan pagi. Menu sarapan pagi ini boleh diamalkan oleh semua golongan, dari kanak-kanak sehingga ke warga emas. Ia membantu meningkatkan tenaga dan daya tumpuan setiap hari. Jika pada bulan puasa, amalkan set ini ketika bersahur. Pasti hari anda akan sentiasa ceria dan cergas walaupun berpuasa.Terdapat 3 jenis produk dalam set ini - 
Mealshake 
Energizing Soy Protein (ESP) 
Performance Drink
Mealshake dan ESP mempunyai perasa vanila, gabungan 2 produk ini akan menghasilkan rasa minuman yang sangat lazat dan berkhasiat. Ia mengandungi 9 asid amino yang lengkap untuk keperluan tubuh dan mampu memberikan tenaga serta mengawal rasa lapar ketika berpuasa.Performance Drink membantu mengekalkan kandungan air dalam badan kita dan mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk mencegah dehidrasi. Merupakan minuman kegemaran atlit (ala-ala 100 plus tapi lagi sedap). Mempunyai perasa oren, sesuai diminum begitu sahaja atau dicampur bersama Mealshake dan ESP. Performance Drink merupakan produk pilihan breastfeeding mothers yang berpuasa kerana banyak tenaga dan bendalir yang dikeluarkan ketika proses menyusu.Untuk tenaga yang optimum ketika berpuasa, anda boleh menambah supplement B-Complex, Vita-Lea dan Vita-C dalam rutin sahur anda. 
Jika berminat boleh pm/WhatsApp : 0197399253 atau email: nash_gal@yahoo.com
You Might Also Like

0 comments

Apa Kata Anda

Instagram