Permulaan Baru

Sunday, February 09, 2014


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Alhamdulillah dah lima hari  kembali semula bekerja selepas cuti yang panjang. Indahnya rasa duduk rumah. Cabaran hidupku kini makin bertambah. Mana nak uruskan Power Puff Girls lagi, hal kerja lagi, urusan rumahtangga lagi...Syukur kepada Allah yang telah memberikan ilham untuk mencuba produk Shaklee semasa pantang.

Sebenarnya dah lama juga survey produk kesihatan terutamanya ketika dalam pantang ketika mengandung anak kedua. Waktu berpantang anak pertama dulu, masih kurang ilmu dan tak banyak pilihan yang dapat dibuat kerana sumber yang terhad. Maka, cubalah jamu waktu pantang tu. Kemudian, mengandung anak kedua pula sebenarnya dah tertarik dengan rangkaian Shaklee tapi dirasakan agak mahal ketika itu (bajet ciput). Jadi, beli yang dalam bajet. Masuk anak ketiga pula, tekad nak cuba Shaklee. Dengan izin Allah, Alhamdulillah berkesan. Mula ambil sejak hari pertama bersalin. Syukur bersalin anak ketiga luka cepat sembuh, susu dah mula keluar pada hari kedua. Kalau dulu, kena minta bidan urut baru susu keluar. Memang bertenaga, jalan pun laju je..huhuhu.





Kebaikan set yang telah dipilih ini:-

 B-Complex dengan Asid Folik
~menggalakkan kesihatan jantung, metabolisme tenaga dan replikasi DNA yang sihat
~menukarkan makanan menjadi tenaga
~mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan
~meningkatkan fungsi otak

 Vita-Lea / Multivitamin dengan Zat Besi
~meningkatkan kecerdasan mental dan ketahanan dari jangkitan
~menolong fungsi normal penghadaman dan selera makan
~penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan

 Vitamin C
~untuk kesihatan gigi dan tulang serta struktur am tubuh badan
~membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan Zink
~menghalang keguguran rambut
~meningkatkan sistem imun
~membantu penyembuhan dan masalah jeragat


Energizing soy Protein-  ESP
~membekalkan tenaga
~menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot

Alfalfa
~melegakan rasa kebas dan sakit sendi
~merendahkan kolesterol
~mengurangkan toksin


Ostematrix
~mengekalkan tekanan darah normal
~menolong pengecutan otot dan saraf
~mengurangkan simptom PMS seperti kembung, kejang, bengkak air, baran dan kemurungan




Untuk maklumat lanjut boleh SMS/WhatsApp: 0142069522 atau email nash_gal@yahoo.com



You Might Also Like

3 comments

Apa Kata Anda

Instagram